Serviciile Facebook au „picat” miercuri seara: A fost anunțat motivul

UPDATE 15 martie:

Facebook a emis prima comunicare oficială cu privire la cauzele care au stat la baza indisponibilităţii serviciilor sale de la mijlocul acestei săptămâni, după ce într-o primă fază, înainte de rezolvarea problemei, a spus doar că nu este vorba de un atac cibernetic.

O modificare în configurarea serverelor a fost cauza problemelor întâmpinate de toate serviciile Facebook miercuri şi în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Facebook și Instagram au picat, miercuri, în mai multe țări, inclusiv în România. Rețeaua de socializare a publicat un scurt mesaj în care s-au confirmat problemele, dar nu au fost oferite mai multe detalii. 

Întreruperea a avut loc după ora 18:00:  „Facebook este oprit temporar pentru lucrări necesare de întreţinere, însă îl vei putea accesa din nou peste câteva minute. Între timp, citeşte mai multe despre motivul pentru care vezi acest mesaj. Îţi mulţumim pentru răbdarea ta, pe durata îmbunătăţirii site-ului nostru”, este mesajul transmis de Facebook.

Potrivit observator.tv, aceasta este cea mai mare întrerupere din istorie. Ultima dată când utilizatorii s-au confruntat cu astfel de probleme a fost în 2008.Atunci, compania condusă de Mark Zuckerberg avea însă doar 150 de milioane de utilizatori, faţă de cele peste 2,3 miliarde de acum.