Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au semnat noul acord al coaliției de guvernare

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au semnat marți seară noul acord al coaliției de guvernare, în urma crizei politice izbucnite după demiterea de către premierul Florin Cîțu (PNL) a ministrului sănătății Vlad Voiculescu (USR PLUS). Aceștia au anunțat că mâine va fi propus noul ministru al Sănătății.

„După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei. Formaţiunile politice sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii, suntem o coaliţie bazată de încredere, pe solidaritate”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

 

„Coaliția PNL - USR PLUS - UDMR a depășit astăzi o situație delicată”, a completat Dan Barna, copreședintele USR PLUS.

„Mâine vom face o nouă propunere pentru ministru al sănătății, propunere pe care o veți afla dimineață”, a spus Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS.

„Această coaliție nu are alternativă. În acest act adițional nu există lucruri extravagante (...) ci doar câteva puncte accentuate. Sper că e singurul acord adițional”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.

„De mâine vom avea un ministru al sănătății care va avea susținerea mea și a cabinetului pe care îl conduc”, a spus premierul Florin Cîțu.

Liderii coaliției au refuzat să răspundă întrebărilor, în ciuda insistențelor jurnaliștilor aflați la Parlament.


Sursa: Digi24