Veste bună pentru locuitorii din Bradu! Licitaţie de peste 1 milion de lei pentru canalizare

Chiar dacă localitatea Bradu se află lipită de municipiul Piteşti, şi acolo locuiesc o mulţime de persoane importante din mediul public, comunitatea se confruntă cu o mare problemă: la fiecare ploaie mai serioasă, multe zone din comună se inundă, cele mai recente astfel de evenimente nefericite consemnându-se chiar în vara acestui an, când mai multe gospodării şi case aproape că au fost luate de apă, în ciuda faptului că precipitaţiile nu au atins cote alarmante.

Acesta a fost şi motivul pentru care de curând Primăria a anunţat că va organiza o licitaţie în vederea extinderii reţelei de canalizare pluviale. Potrivit anunţului, administraţia locală urmează să achiziționeze servicii de proiectare şi execuţie în vederea extinderii reţelei de canalizare pe strada Principală şi strada Tăbăcăriei. Acestea au în prezent toate utilităţile - respectiv alimentare cu apă, gaze, energie electrică - astfel încât se poate trece la etapa următoare de modernizare şi pot fi realizate lucrări de canalizare pluvilă şi ulterior amenajarea de trotuare, pe ambele părţi ale străzii. Întrucât nu există spaţiul necesar realizării ulterioare a trotuarului între şanţul existent şi limita de proprietate, a apărut necesitatea rezolvării scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei reţele de canalizare pluvială, amplasată sub viitorul trotuar. Mai trebuie menţionat că în prezent, scurgerea apelor se face prin şanţuri din pământ sau betonate şi se doreşte eliminarea stagnării apelor în şanturi.

Pentru acest contract Primăria Bradu pune la bătaie un buget de 1,06 milioane de lei şi un termen maxim de realizare a investiţiei de 5 luni.