Liceul „Barbu” - pe harta traficanţilor de droguri

În ultima lună, au fost anihilate trei grupări acuzate de trafic de stupefiante, iar două dintre ele au ca numitor comun Liceul Teoretic „Ion Barbu” din Piteşti. Traficanţii aveau obiceiul să vândă droguri de risc şi etnobotanice elevilor de la unitatea respectivă, tranzacţiile având loc în zone din apropierea liceului. Săptămâna trecută au fost reţinuţi doi tineri în vârstă de 20, respectiv, 21 de ani, în urma acţiunii ofițerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești şi a procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc. „Captura” ofiţerilor BCCO vine la două săptămâni după ce au destructurat o altă grupare, formată din nouă membri, care vindeau droguri de risc la trei licee piteştene, printre care şi „Barbu”. Deşi stupefiantele nu erau tranzacţionate în interiorul şcolilor, acestea erau cumpărate de către elevii de aici şi consumate în gaşcă, pentru că, de obicei, făceau mai mulţi chetă ca să îşi permită o ţigară cu iarbă sau cu etnobotanice. 

 


 Conducerea liceului nu are cunoştinţă de acest fenomen 


Se pare că, deşi se conturează un punct nevralgic în jurul liceului respectiv, conducerea unităţii nu avea nicio informaţie privind acest aspect.

„Nu ştiu de asemenea probleme la unitatea noastră şi nici nu am înregistrat vreo plângere din partea elevilor sau a părinţilor privind fenomenul acesta. Noi avem acţiuni pe tema pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri şi colaborări permanente cu Poliţia şi reprezentanţi ai asociaţiilor antidrog pentru a îi face pe elevi să conştientizeze la ce se expun. Dar dacă s-au depistat traficanţii, ar trebui să se meargă pe fir şi oamenii legii să ajungă chiar şi la consumatorii finali.”, ne-a declarat directorul Liceului Teoretic „Ion Barbu”, Alexandru Ionescu. 


Preluat Saptamanalul Ancheta