Liberalii argeșeni cer demisia vicepreședintelui Adrian Bughiu pentru încurajarea protestelor anti-mască

Reacție dură a liberalilor argeșeni după ce, în cursul zilei de ieri, vicepreședintele PSD al Consiliului Județean, Adrian Bughiu, a avut mai multe abordări în mediul online pe profilul său de Facebook în care încuraja protestele care se desfășoară în acest moment în mai multe județe din România. În respectivele postări, Adrian Bughiu, a ținut să taxeze guvernul liberal pe care îl consideră responsabil pentru acest punct critic al gestionării pandemiei. Dincolo de aspectul politic pe care și l-a propus să-l sublinieze, vicepreședintele CJ a reușit însă să lase o amplă impresie de susținător al protestelor anti-mască, postură deloc compatibilă cu funcția publică deținută și cu responsabilitatea civilă pe care o are, cu atât mai mult cu cât instituția în fruntea căreia se află gestionează, în acest moment,  mai multe unități medicale mari ale județului, aflate în lupta anti-Covid și aflate în plină criză a lipsei de locuri la ATI și a confruntării cu un val din ce în ce mai mare de cazuri grave.
Liberali, simțindu-se vizați în numele guvernului lor, de atitudinea lui Bughiu, au reacționat în cursul zilei de astăzi transmițând un comunicat prin care cer nici mai mult nici mai puțin decat demisia acestuia.

CITEȘTE ȘI ... Prefectul: Protejarea sănătății publice și a binelui comun nu se obțin prin proteste haotice, scandări

 

Iată conținutul materialului transmis de PNL:


Demonstrațiile și diferitele forme de protest legitime care respectă legea fac parte din actul democratic și reprezintă modalități de exprimare ale cetățenilor pe care noi, ca liberali le respectăm. Dezavuăm însă și suntem total împotriva protestelor și a exprimărilor care afectează statul de drept, care încalcă legea și instigă la ură socială sau sunt îndreptate împotriva măsurilor care protejează viața și sănătatea cetățenilor. De asemenea, condamnăm cu hotărâre ingerințele anumitor partide politice în proteste și tentative unora de a confisca dreptul cetățenilor la libera exprimare.
Din păcate, pentru argeșenii de bună credință, domnul Adrian Bughiu, ascuns în spatele funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean, prin acțiunile și declarațiile sale instigă și îndeamnă lumea la proteste și la nerespectarea regulilor care au drept scop protejarea sănătății publice. Probabil că domnului în cauză i se pare amuzat să promoveze noaptea ca hoții în spațiul on-line, acțiuni de protest îndreptate împotriva măsurilor anti-pandemie, ca apoi, total iresponsabil pentru funcția pe care o deține să strige “Jos Guvernul!” că așa “dorește” poporul. De fapt, asta dorește domnia sa, dar stă ascuns după fustele nou creatului AUR care seamănă izbitor ca discurs și instigare la ură cu PRM-ul din care a emigrat politic. 
Observăm că metoda aceasta de comunicare publică, presărată cu jigniri și aroganțe sunt vechi metehne peremiste de care domnul în cauză nu a reușit să se debaraseze. Lumea a evoluat domnule Bughiu și noi o dată cu ea, dar se pare că dumneavoastră ați rămas captiv unei gândiri dintr-o perioadă tulbure a României post-decembriste. 
Funcția de vicepreședinte președinte al Consiliului Județean se pare că este o pălărie mult prea mare pentru un om care care promovează acțiuni de iresponsabilitate socială și instigare la încălcarea legii. Așa că domnule Bughiu, bucurați-vă mai bine de cumpărături la promoție, dați-vă demisia de onoare din funcția de vicepreședinte al CJ și lăsați oamenii responsabili să gestioneze actuala situație de criză.