Lia Olguța Vasilescu: Guvernul mai are nevoie de bani de pensii

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut vineri că Guvernul mai are nevoie de bani pentru pensii. Ea a precizat că președintele Iohannis trebuie să înțeleagă că rectificarea bugetară este necesară pentru fondul de pensii.

Guvernul este în situaţia în care mai are nevoie de bani de pensii, a recunoscut vineri ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, ea explicând însă că banii sunt necesari pentru că în luna iulie a apărut o lege care creşte pensiile pentru două grupe pe muncă, iar acestea nu au fost incluse în bugetul pe anul 2018.

„Acum suntem în situaţia că mai este nevoie de bani de pensii. De ce? Pentru că în luna iulie a mai apărut o lege adoptată de Parlament, care la grupele I şi II de muncă creştea veniturile pensionarilor.
Automat când creezi bugetul României, nu poţi decât să aplici legislaţia de la momentul respectiv. Legea apărând în iulie, noi avem nevoie de bani care sunt daţi la rectificare”
, a explicat Vasilescu.

Ministrul Muncii a spus că „de aceea trebuie să înţeleagă preşedintele că este vitală această rectificare bugetară”.
Olguţa Vasilescu a reamintit de „confruntarea” pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, care a întrebat recent dacă mai sunt bani de pensii şi salarii.