Lemn cărat la greu din pădurile argeșene. Amenzi pe bandă rulantă

Delictele silvice sunt la ordinea de zi. Polițiștii argeșeni au prins mai multe persoane, zilele trecute, cu material lemnos fără documente legale de proveniență și transport.

CITEȘTE ȘI ... A murit senseiul Benoni Cracalia! Antrenorul judocanilor piteșteni s-a stins în spital!


Ieri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat doi conducători auto, care transportau material lemnos pe drumurile publice, fără documente legale de proveniență și transport.
Astfel, polițiștii au depistat un bărbat de 31 de ani, din Valea Mare Pravăț, care conducea o autoutilitară pe DN 72A, pe raza localității Stoenești, având încărcat material lemnos.

CITEȘTE ȘI  .... În Argeș, s-a reluat distribuția de lapte, corn și mere în școli!


De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 76 de ani, din comuna Malu cu Flori, județul Dâmbovița, care conducea un tractor cu remorcă pe DN 72A, pe raza localității Stoenești, având încărcat material lemnos.
În ambele situații, conducătorii auto nu au putut prezenta documente legale de provenineță și însoțire a transportului.
Cantitățile de material lemnos au fost evaluate de un specialist silvic, stabilindu-se că autoutilitara era încărcată cu 1,3 mc material lemnos. 
Pentru celălalt autovehicul s-a stabilit că transporta 2,3 mc material lemnos, de esență rășinoase.
În ambele situații, conducătorii auto au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscate și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

CITEȘTE ȘI ... Care sunt ministerele care primesc cei mai mulți bani în 2021


Tot ieri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au depistat un bărbat de 28 de ani, din Dragoslavele, care conducea o autoutilitară pe DN 72A, cu care transporta material lemnos fără documente legale de proveniență și transport.
Cantitatea de material lemnos a fost ecaluată de un specialist silvic la 1,7 mc, de esenţă răşinoase.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sanctionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a fost confiscate și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

CITEȘTE ȘI ... Băiatul unui fotbalist celebru este unul dintre salvatorii fetei de la metrou!

Miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au depistat un bărbat de 44 de ani, din Dragoslavele, care a tăiat fără respectarea regimului silvic 7 arbori, de pe un teren din afara Fondului Forestier.
În urma verificărilor efecutate împreună cu specialist silvici, s-a stabilit că materialul lemnos rezultat în urma tăierii este în cantitate de 0,96 mc, esența arborilor fiind salcâm.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.