Leadershipul funcționează mai bine când este privit ca parteneriat


Noua generație de succes a Argeșului

Nume: Ana-Florina Dumitrescu
Vârsta: 43 de ani
Profesia: consilier juridic Primăria Municipiului Pitești
Funcţie: președinte Asociația Autism, Terapie, Sport și Arte Argeș


----------------------------------------------------------------

 

Este o mână de om, cu o putere şi o ambiţie greu de egalat. Ana Dumitrescu a reuşit, în ultima perioadă, să acceseze proiecte care să dea copiilor cu afecţiuni din spectrul autismului o şansă reală de incluziune în şcoală şi societate, prin conceperea de manuale adaptate şi o aplicaţie inovativă. Este preşedinta Asociaţiei Autism, Terapie, Sport şi Arte Argeş, fondată din nevoia de a îşi sprijini propriul fiu.

„Părinții de copii cu autism navighează între incertitudinile unui diagnostic și verigile lipsă ale sistemului de sănătate mintală pentru a-și recupera pe cât posibil copiii. Pentru cei mai mulți copii, copilăria este o perioadă frumoasă, în care lipsa de griji și voie bună este prezentă în fiecare zi, iar tot ceea ce este necesar pentru creșterea și dezvoltarea lor armonioasă este asigurat de către părinți. Pentru alți copii, acest lucru nu este posibil. Din cauza problemelor de sănătate, a grijilor care apasă pe umerii părinților, a lipsei fondurilor necesare pentru terapii, medicamente, materiale educaționale, o parte din bucuria copilăriei este pierdută. În toți acești ani, am constatat însă că nu suntem singuri, ci suntem sprijiniți de oameni dornici să facă schimbarea vizibilă. De la voluntariat în comunitate, sprijinirea și promovarea cauzelor sociale, la acțiuni filantropice, nu întoarcem capul nepăsători, îi sprijinim pe cei care au nevoie.”, povesteşte Ana Dumitrescu, sintetizând provocările unui părinte de copil cu cerinţe speciale. 

Referitor la provocările noii generaţii de manageri, aceasta este de părere că „un manager bun trebuie să găsească stilul de leadership potrivit, raportat la perioada prin care trecem. 

„Leadershipul funcționează mai bine când este privit ca parteneriat. Trebuie stabilite obiective comune și individuale, reglat stilul de lucru, care se pot realiza prin cunoașterea potențialului fiecărui salariat. Eu vorbesc aici despre organizațiile relativ mici, cu un număr de 10-15 salariați. Gestionarea performanței unei asemenae echipe, respectiv echipa ATSA Argeș, constituie o mare responsabilitate și provocare pentru mine, în același timp.”

Raportat la perioada prin care trecem, aceasta ne-a declarat: 

„Am supraviețuit, în ultimul an, ca ONG, menținându-ne numărul de salariați, prin reinventare și optimizare. Pe lângă serviciile de terapie, pe care le oferim de opt ani, am conceput primele materiale educaționale adaptate pentru copiii cu CES din învățământul de masă, unele  obținând aprobare de la Ministerul Educației, altele fiind în curs de aprobare. Multe asemenea materiale ajung în mod gratuit la mulți copii, grație susținerii proiectelor noastre de către oameni de bine, care sunt empatici cu cauza noastră, cauza copiilor cu autism.“

Anul 2021 are semne bune pentru ATSA Argeş. 

„Am început acest an cu o mare victorie. Proiectul „INCLUZIUNEA – VIITOR ÎN EDUCAȚIE” va primi finanțare de 100.000 de mii de euro – Proiect Smart Social Sart-up. Vom avea posibilitatea, în cele 18 luni de implementare a proiecului, pe lângă terapii de specialitate, să mai concepem încă 12 tipuri de auxiliare atât de necesare pentru incluziunea copiilor cu cerințe educaționale speciale în învățământ. 
Aș vrea să MULȚUMESC echipei mele și tuturor oamenilor de bine care sunt alături de noi! Si, nu în ultimul rând, lui MIHAI, băiatul meu special, care în fiecare zi îmi arată ce înseamnă un învingător. Dacă el poate, pot și eu!”