Larisa Vlăsceanu: Fiecare început e greu, dar reuşita este frumoasă întotdeauna


Femeie de afaceri, Larisa Vlăsceanu este o persoană extrem de activă, reuşind să se dedice cu succes atât activităţii de auditor financiar şi expert contabil, cât şi proiectelor sociale. Exponent al tinerei generaţii de antreprenori, Larisa Vlăsceanu conduce activitatea firmei Larisa Expert Consult SRL. 

Dornică să împărtăşească din propria experienţă şi, totodată, să îşi dezvolte bagajul de cunoştinţe şi bune practici, Larisa Vlăsceanu şi-a trecut în portofoliul personal numeroase workshopuri profesionale şi întâlniri pe teme de afaceri. În paralel cu activitatea profesională, pe tânăra femeie de afaceri am regăsit-o în ultimii ani în numeroase acţiuni caritabile, dar şi de responsabilitate socială, implicându-se în proiecte de voluntariat menite să aducă o bucurie copiilor nevoiaşi, dar şi în acţiuni de coordonare a tinerilor de excepţie, din cadrul Interact Club Piteşti. Având o energie debordantă, Larisa Vlăsceanu a acceptat şi provocarea de a face parte din echipa de conducere a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş, canalizându-şi activitatea pe identificarea de noi oportunităţi pentru mediul de afaceri din judeţ şi pentru încurajarea schimburilor economice. 

2021 a adus pentru Larisa Vlăsceanu şi o nouă... carieră, aceea de mămică, considerându-se acum o femeie pe deplin împlinită şi realizată.

Există femei din domeniul dumneavoastră de activitate care v-au servit ca inspiraţie, ca model?

- Există, cu siguranţă! Atât în mediul de business, cât şi în cel profesional, am întâlnit femei care m-au inspirat. Cred că un lucru foarte important pentru mine, pe care l-am regăsit la ele, a fost pasiunea pentru ceea ce fac. De-aici vine şi dorinţa de a fi bun şi de a te menţine la nişte standarde. 

Dați-mi exemplul unei lecţii de leadership pe care aţi învăţat-o de-a lungul carierei!

- Când ai valori bune în interior, nu ai nevoie de validare din exterior. Este important să ai un cadru de referinţă, să ştii cine eşti, ce poţi. Eşti greu de descurajat în felul acesta.

Ce sfat i-aţi da unei tinere care îşi începe acum parcursul profesional?

- Să aibă încredere în ea, să îşi dorească să performeze, să nu îşi impună  limite. Fiecare început e greu, dar reuşita este frumoasă întotdeauna. 

Ce obiective v-aţi trasat pentru acest an?

- Anul acesta, cea mare provocare va fi să reuşesc să îmbin cu succes responsabilitățile  profesionale cu cele de mămică. Nu întrevăd să fie ușor, mai ales că îmi cunosc ritmul în care lucrez.