Lansare de carte! Mariana Pană, personaj principal în cartea autorului Ion Cârstea

Astăzi, de la ora 11:00, la Galeriile Ilfoveanu din Pitești, a avut loc lansarea cărții „Mariana”, scrisă de autorul Ion Cârstea.

Personajul principal al acestei cărți este nimeni alta decât Mariana Pană, directorul adjunct APIA. Cartea prezintă povestea de viață a tinerei care trăiește și crește odată cu democrația din România. Autorul a vrut să așterne pe hârtie o poveste reală, o poveste de viață, a unei tinere care s-a născut și a crescut în aceeași localitate cu a sa, Recea.

Colaborarea dintre cei doi a fost interesantă, dar și dificilă, având în vedere că autorul nu are telefon mobil și nici adresă de mail:

„Va marturiesc, inca de la inceput, faptul ca am avut o colaborare extrem de interesanta, deloc facila ( avand in vedere ca dansul nu are telefon mobil si nici adresa de mail), insa din care am avut de castigat, din care am tras foarte multe invataminte, dar am si inteles cat efort a depus si depune  in ziua de azi cand noi suntem obisnuiti cu tehnologia moderna
Am  citit și am admirat întotdeauna  lucrările domniei sale , însă, niciodată cuvintele mele nu vor reuși să-l emoționeze așa cum dânsul a făcut-o în cartea al cărei personaj sunt!
Este autorul unor numeroase cărți care reflectă istoria localității în care m-am născut și crescut și pot spune cu mândrie consăteanul meu.
”, 
a declarat Mariana Pană.

Ion Cârstea are 84 de ani și este cetățean de onoare al localității Recea, membru de onoare al Federației Filateliștilor din România ( fiind de 34 de ani președintele Clubului Filatelic CFR Buc). A fost redactor principal la ziarul “ AZI”  și la Agenția MEDIAFAX, Totodată, în anul 2003, alături  de avocatul Ion Ionescu a fondat Partidului Pensionarilor și Protecției Sociale, ocupând funcția de secretar general pe perioda existenței acestuia.