La Stolnici, se extinde reţeaua de alimentare cu apă

Ca la fiecare început de an, localităţile argeşene îşi stabilesc priorităţile de investiţii. La Stolnici, ca priorităţi, după cum a subliniat primarul Sevastian Pupăză Roşu, sunt prinse proiecte destul de ample, ca valoare, dar şi ca beneficii. Este prinsă în bugetul pentru 2020 extinderea reţelei de alimentare cu apă pe uliţele din satele Cotmeana şi Vlăşcuţa. De asemenea, sunt direcţionate fonduri şi pe infrastructura rutieră.  Aşa cum ne-a declarat primarul Sevastian Pupăză Roşu, se vor asfalta str. Şcolii, în satul Cotmeana, şi strada care leagă DJ 679 de podul peste râul Cotmeana, construit pe Măsura 1.2.5.

„Această lucrare este necesară pentru a le asigura cetăţenilor un acces facil către pod, iar lucrările vor fi gata în vară.”, a explicat primarul Sevastian Pupăză Roşu.

Domnia sa s-a declarat optimist în ceea ce priveşte data demarării proiectului derulat în parteneriat cu SC Apă Canal 2000 SA Pitești, care cuprinde modernizarea rețelei de apă și extinderea rețelei de canalizare în toate satele comunei Stolnici. 

 


 Asociere între comunele din sud pentru înfiinţarea reţelei de gaze


Primarul Sevastian Pupăză Roşu anunţă faptul că localităţile cu care se învecinează au intrat într-o asociere împreună cu comuna sa, în vederea înfiinţării reţelei de gaze. În urma efortului comun al comunelor Stolnici, Hârseşti şi Lunca Corbului, s-a întocmit deja studiul de fezabilitate şi s-au depus documentele pentru obţinerea avizelor. 

 


 Clădire de vestiare pentru sportivi


Administraţia locală are în vedere şi sectorul de sport şi tineret. Astfel, în acest an, se va construi, în imediata vecinătate a terenului de sport, o clădire cu vestiare şi grupuri sanitare. Vestiarul este necesar pentru buna desfăşurare a competiţiilor şi asigurarea unor condiţii normale pentru cei care intră pe teren, mai ales că echipa locală este formată, în proporţie de 80%, din tineri din Stolnici, iar an de an au avut rezultate remarcabile în Divizia Judeţeană.
În acest an, se vor continua lucrările la investiţiile începute în 2019. Astfel, se va finaliza şi da în folosinţă dispensarul uman. De asemenea, în ritm susţinut se lucrează şi la grupurile sanitare de la Școala Gimnazială Stolnici, care de asemenea vor fi terminate până la finalul anului. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta