La recensământul agricol din Argeş vor participa 945 de recenzori

Recensământul agricol va avea loc în perioada 10 mai - 31 iulie 2021, în Argeş  pregătirea, organizarea şi efectuarea acestuia căzând în sarcina Direcţiei Agricole Judeţene şi a Direcţiei Judeţene de Statistică. 

În cadrul recensământului se înregistrează exploataţiile în care se desfăşoară activităţile agricole, indiferent de statutul juridic al acestora, sunt colectate informaţii statistice privind principalele caracteristici ale exploataţiilor agricole, modul de utilizare al terenului, numărul de animale şi adăposturi pentru animale, gestionarea dejecţiilor animaliere, date despre agricultura ecologică, persoanele care au lucrat în agricultură, dar şi alte activităţi aducătoare de venituri şi dezvoltare rurală. 

„În judeţul Argeş, avem aproximativ 150.000 de gospodării, iar recensământul va fi efectuat de 945 de recenzori, cu care Direcţia Agricolă a încheiat contracte. Plata se face la oră, un recenzor ajungând  să câştige după calculele făcute, undeva în jur de 4.000 de lei pe lună”, ne-a declarat directorul executiv al  Direcţiei pentru Agricultură Argeş, Eugen Dulică.

Sursa: Săptămânal Ancheta