Miuțescu i-a pus pe coji de nucă pe revoluționarii de la Pitești!

UPDATE, ora 15:35

PNL Argeș a revenit cu un comunicat de presă prin care își susține poziția în cazul alegerilor locale. Conform reprezentanțiilor formațiunii politice, câștigarea alegerilor locale este prioritară, acceptând orice candidat este stabilit la nivel județean și la nivel central.


În acest moment, prioritatea PNL Argeș este câștigarea alegerilor locale și generale și toate eforturile noastre se îndreaptă în această direcție. În ciuda  tuturor dezinformărilor aruncate în spațiul public, PNL Argeș funcționează ca o echipă bine sudată, axată pe câștigarea alegerilor locale și parlamentare. Tocmai din acest motiv atât organizația PNL Pitești, cât și celelalte organizații liberale locale vor respecta în totalitate deciziile care vor fi luate în Biroul Permanent Național și în Biroul Permanent Județean. Opiniile care sunt exprimate în afara acestor hotărâri nu vor fi luate în considerare.  
Precizăm că toate deciziile care au fost luate în privința candidaților PNL pentru alegerile locale au fost făcute în urma unor profunde analize socio-politice, cu scopul de a garanta câștigarea acestui scrutin. Mai presus de interesele fiecărui membru și de declarațiie publice ale unora sau altora se află interesele și bunăstarea cetățenilor.  
„Inflamările produse, recent, de unele exprimări politice firești sunt exagerate, așa ca este cazul să fac unele precizări. PNL a fost și va rămâne întotdeauna un partid democratic. În numele democrației, exprimarea unei opinii garantează sănătatea noastră politică. Asta nu înseamnă că PNL se rupe sau se scindează, așa cum vor unii să insinueze. Toți, indiferent de opiniile personale, muncim pentru acest partid - iar eu o fac cu responsabilitate, de 30 de ani. Tot eu vă spun că vom munci în continuare, scopul fiind unul singur: câștigarea alegerilor locale în 2020. Acesta este cel mai important obiectiv și pentru asta vom funcționa ca o echipă.  Susțin candidaturile stabilite în Biroul Permanent Național și în Biroul Permanent Județean pentru alagerile locale. Strategia de partid este cea care, în cele din urmă, ne unește pe toți. Fie ca PNL să câștige!”, a precizat președintele PNL Pitești, Marius Postelnicescu.

“Voi susține orice candidatură care va fi propusă de Biroul Permanent Național și de Biroul Permanent Județean ale PNL. De asemenea, ca și până în prezent voi respecta și în viitor hotărârile forurilor statutare ale partidului. Prioritatea PNL Argeș, în acest moment, este câștigarea alegerilor locale”, a declarat Narcis Sofianu, președinte Liga Aleșilor Locali PNL.   


 

 

Comunicat transmis în aceasta dimineață de reprezentanții organizației municipale a PNL:

În replică la intoxicările privind o eventuală susținere a liberalilor pentru candidatura domnului Sorin Apostoliceanu (PSD) la funcția de primar al Municipiului Pitești, facem următoarele precizări:

Domnul Sorin Apostoliceanu (cunoscut ca viceprimar și lider PSD) nu a depus o cerere de înscriere la PNL Pitești până astăzi. 
Liberalii piteșteni vor să susțină un candidat liberal.
Organizația PNL Pitești refuză orice asociere cu oricare dintre membri grupărilor din PSD.

 

Aceasta reacție a organizatiei Pitesti vine dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute, Sorin Aposotolniceanu a purtat diverse discutii cu reprezentantii liberalilor de la centru si din judet despre posibilitatea unei candidaturi din partea acestora, în conditiile în care la PSD nu ar prea avea loc pe post de candidat.

Spre deosebire de cei la PNL Pitesti, judetul nu a infirmat mai deloc aceaste discutii si nici nu au spus ca nu le-ar placea varianta pesedistului vopsit Apostoliceanu.

 

 

PNL, la răscruce de opțiuni! Luni ar trebui să se desemneze candidatul la Primăria Pitești, însă...

 

În numărul din această săptămână, jurnaliștii de la Săptămânalul Ancheta au prezentat situația PNL pentru Primăria Pitești


...dacă până mai acum o săptămână variantele PNL pentru Primăria Pitești erau două - fie unul dintre candidații înscriși în cursa internă a partidului, fie susținerea candidatul Alianței USR-PLUS - iată că a fost introdusă pe agenda publică și varianta Sorin Apostoliceanu. Știu, pare halucinant că PNL ar putea lua în calcul o astfel de variantă, dar să nu uităm că, acum un an, în calcule era și Tudor Pendiuc. Tot săptămâna trecută, Ionuț Moșteanu, președintele USR Argeș, a declarat că urmează să aibă o întâlnire cu Ludovic Orban. Este vorba de o invitație pe care premierul interimar a înaintat-o tuturor partidelor pentru a discuta despre data la care se vor organiza alegerile locale. Nu este exclus ca Moșteanu să deschidă discuția susținerii unei candidaturi comune pentru Primăria Pitești și Consiliul Județean Argeș.

 

 De ce este vehiculat la PNL numele lui Sorin Apostoliceanu?


Din rațiuni de calcul electoral: ca nivel de notorietate, acesta este peste candidații aflați în cursa internă a partidului. Într-un fel este normal, doar este viceprimarul oraşului. În plus, votul PNL s-a împărțit la patru potențiali candidați... Un Apostoliceanu din partea PSD nu este egal cu un Apostoliceanu din partea PNL. Dincolo de demotivarea membrilor de partid - mulți nu vor achiesa să meargă la marea confruntare cu PSD în frunte cu cel mai notoriu dintre pesediști -, electoratul partidului va fi cu siguranță bulversat. Și atunci nu faci decât să câștigi niște procente pe o parte, dar să pierzi altele, pe altă parte, la pachet cu credibilitatea. Nu mai vorbim despre campania pe care o vor declanșa cei de la USR-PLUS. Parcă vedem online-ul plin cu „PSD + PNL, aceeași mizerie”.

Intenția liberalilor este de a merge cu candidatul cu cele mai mari șanse, cel mai bine cotat, iar asta este bine, este firesc. Contextul însă poate transforma o soluție câștigătoare într-un fiasco total. 

 

 Și totuși Apostoliceanu l-ar contracandida pe Cristian Gentea?


Da, l-ar contracandida, chiar dacă, în urmă cu câteva săptămâni, ne declara că va face echipă cu Gentea, președintele PSD Pitești. De ce ar face asta? Noi credem că, pe fondul sondajelor realizate atât de către PNL, cât și de către PSD, a început să-i placă ideea. Cristian Gentea este nevoit să candideze la Primăria Pitești, pentru că e singurul care poate gestiona orgoliile cocoșești ale primarului Cornel Ionică și viceprimarului Sorin Apostoliceanu. Dacă Apostoliceanu candidează din partea PSD, Ionică va candida și el și va rupe din voturile partidului. Dacă Gentea candidează, atunci Ionică va sta deoparte și, se presupunea, Apostoliceanu ar fi stat și el liniștit, fiindu-i conservată funcția de viceprimar. De mai bine de o săptămână însă vicele e neliniștit. Nimic nu-i mai convine. Ceea ce ieri era acceptabil, astăzi nu mai este. Este ceea ce au constatat colegii apropiați din partid, lucru care îi îndreptățește și pe ei să creadă că zvonurile din piață au la mijloc un sâmbure de adevăr. 

 

 Adrian Miuțescu nu exclude posibilitatea, Apostoliceanu nu comentează


„Nu vă pot spune nimic. Nu s-a luat o decizie în PNL în acest sens. Avem termen până pe 15 martie, când se mai fac niște focus-grupuri și alte chestiuni de acest gen, în Pitești. În calcul este și Ionuț Moșteanu și poate fi oricine. Trebuie să facem analize pentru a vedea care este varianta câștigătoare. Dacă aveam soluția câștigătoare, o spuneam din prima. Nu ne-am grăbit, pentru că vrem să venim cu o variantă câștigătoare” - este declarația președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu.  


Sorin Apostoliceanu ne-a declarat că, la acest moment, nu vrea să comenteze subiectul, semn că la mijloc este o negociere pe viață și pe moarte, mai ales cu cei din partidul său. 

 

 Între timp, la USR-PLUS...


...deputatul USR, Ionuț Moșteanu, candidat al partidului pentru funcția de primar al Piteștiului, urmează să se întâlnească săptămâna asta cu  președintele PNL, Ludovic Orban, la discuții legate de alegerile locale. 


„Cred că e un lucru normal, să avem aceste discuții, despre alegerile locale, și cred că trebuia să aibă loc mai de mult. Dar cred că această discuție trebuia să aibă loc în paralel cu cea despre anticipate, pentru că e foarte clar că aceste două momente au o legătură foarte strânsă. Cred că mai potrivit ar fi fost să avem discuția după votul de joi (n.r.: joi, 12 martie, când ar putea avea loc votul în plenul parlamentului pentru învestirea guvernului Cîțu)”.


O alianță USR-PLUS-PNL este, în mod evident, mult mai naturală și în acord cu principiile vehiculate și de o parte, și de alta. Meciul se joacă și chiar dacă noi, spectatorii, aș putea spune că suntem mult mai relaxați decât participanții la meci, în realitate se joacă și soarta noastră, cei care suntem locuitori ai acestui oraș. Așadar, să ne rugăm intens...