La Poienarii de Argeş, au continuat lucrările la proiectele programate

În perioada pandemiei, la Poienarii de Argeş, primarul Dragoș Boncea și viceprimarul Cornel Panţeru au continuat implementarea proiectelor pe care le aveau programate pentru această primăvară, în paralel cu activităţile de informare a cetăţenilor şi cu luarea măsurilor de prevenirre a răspândirii virusului COVID-19. Astfel, au fost asigurate măști pentru cetăţeni, pe care le-au obţinut din sponsorizări, conducerea administraţiei locale hotărând ca banii publici să meargă la investiții, așa cum a fost propus de la bun început în buget. Pe lista investiţiilor derulate în această perioadă se numără:


# Continuarea lucrărilor la terenul de sport, investiție prin AFIR, pe fonduri europene în valoare de 61.000 de euro.
# La momentul actual, în satul Poienari, se asfaltează 152 m de drum, proiectul de modernizare incluzând şi amenajarea de şanţuri betonate, investiţie în valoare de 128 mii lei fără TVA , din bugetul local. 
# Se lucrează la proiectarea și extinderea rețelei de apă, în satul Ceaurești. 
# Rețeaua de gaze este aproape finalizată în toată comuna.
# Un alt proiect vizează reducerea cheltuielilor cu iluminatul public.
# Comuna Poienarii de Argeș a câștigat 15.000 de euro printr-un program WiFi4EU, cu patru puncte de wireless gratuit fără parolă, unde toți cetățenii comunei au internet non-stop; monitorizare video  în punctele  de circulație intensă care se transmit atât în serverul montat la primărie, cât și pe telefoane.

 


 Tablete şi internet gratuit pentru copiii din comună


Activitatea educaţională de la nivelul comunei Poienarii de Argeş este concentrată într-o singură clădire unde funcționează Grădinița și Școala cu Clasele I-VIII, fiind dotată cel puțin decent şi având de ani de zile grupuri sanitare interioare moderne. În ce privește activitatea didactică, graţie implicării uneia dintre profesoare într-un proiect european, aceasta a reuşit să obţină tablete pentru toţi elevii, la iniţiativa primarului Dragoş Boncea Primăria oferindu-le copiilor  internet gratuit.

„În toată perioada aceasta, am beneficiat de sponsorizări, în valoare de 10.000 lei, de la investitorii din comună - cărora le mulţumesc pe aceasta cale -, bani din care au fost achiziţionate 150 de pachete cu alimente și 650 de măști ce au ajuns la persoanele izolate și la bătrânii singuri. Primăria a lucrat normal în toată această perioadă, cu respectarea măsurilor de protecție impuse” - a precizat primarul Dragoş Boncea.