La Poiana Lacului, se vor investi 12 milioane de euro în reţeaua de apă şi canalizare

Fostul prefect de Argeş, Emanuel Soare, a vizitat săptămâna trecută comuna Poiana Lacului. La sprijinul acestuia a apelat primarul Ion Dumitrache în perioada în care Emanuel Soare conducea Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a sprijini comuna în rezolvarea problemei apei potabile. Dinainte de Paşte, la robinet apa este furnizată cu ţârâita sau chiar delor. În urma demersurilor şi a insistenţelor primarului comunei, s-a montat un sistem de repompare, însă, deşi lucrarea s-a încheiat, minunea a durat doar câteva zile. În ciuda investiţiei aprobate de Consiliul Judeţean, tot fluctuează debitul apei din reţea.

„Am făcut demersuri, în calitate de prefect, pentru instalarea unor pompe noi pentru alimentarea cu apă a comunei. Firma de apă a Consiliului Județean, controlată de PSD, sabotează însă eforturile noastre și îşi bate joc de locuitorii din Poiana Lacului, din rațiuni politice, montând pe conductele din comună reductoare!”, a declarat Emanuel Soare, punând degetul pe rană. 


Cum mandatul actualul se apropie de final, primarul Ion Dumitrache și-a făcut publică strategia pentru următorii 4 ani, reţeaua de apă fiind pe lista de priorităţi. Acesta şi-a propus pentru următorul mandat să finalizeze alimentarea cu gaze a comunei, să investească, prin prisma asocierii cu Apă Canal 2000 SA, peste 12 milioane de euro în rețelele de apă și canalizare, să asfalteze peste 5 km de drumuri comunale și să modernizeze iluminatul public.