La Poiana Lacului, s-a încheiat extinderea reţelei de gaze din satul Metof

De curând, administraţia publică locală din Poiana Lacului a bifat încă un obiectiv de investiţii încheiat. Este vorba de reţeaua de alimentare cu gaze din satul Metof, care acoperă o distanţă de 1,2 km. La aceasta se vor racorda atât gospodăriile populaţiei, cât şi Şcoala Metof, care până la acest moment era încălzită cu ajutorul unei centrale cu combustibil solid.

„Avem 10 unităţi de învăţâmânt în localitate, însă doar două mai erau încălzite cu lemne. Acum rămânem doar cu cea  de la Gărdineşti – Cepari, însă urmează ca în 2021 să ducem reţeaua de gaze şi în acel sat. La Şcoala Metof avem deja instalaţia de încălzire, doar vom monta o centrală pe gaze. Vreau să subliniez că este mai ieftin să fac asta, decât să reautorizez centrala pe lemne conform solicitărilor ISU.”, ne-a declarat primarul Ion Dumitrache. 


Demersurile de introducere a gazelor în localitate au început în anul 2010, când societatea Tehnologica Radion a concesionat lucrările pentru 45 de km. La 9 ani distanţă s-au realizat 40 de km, urmând şi restul de 5.

„Iniţial, s-a mers foarte bine cu reţeaua, dar, din păcate au fost puţini oameni dornici să se branşeze. Cu timpul cererile au crescut şi de la 80 de branşamente, cât aveam la început, acum avem 800. Oamenii nu mai pot sta fără gaze! Le oferă confort şi un mod economic de încălzire, nu îşi mai bat capul să cumpere lemne sau peleţi, să bage în sobă, să cureţe cenuşa. Recunosc că, şi asta poate observa oricine, că în zonele în care am introdus toate utilităţile şi unde avem şi asfalt, au apărut şi noi construcţii de case. Zona este pitorească, frumoasă, iar dacă ai şi apă,  canalizare şi gaze, devine şi mai atractivă.”, ne-a povestit primarul Ion Dumitrache. 


Şi în satul Poiana Lacului se vor demara curând lucrările pentru alimentarea cu gaze, pe o distanţă de 8,4 km. Până la data de 20 martie se va încărca licitaţia în sistemul electronic, iar până la finele anului se preconizează că lucrarea va fi încheiată.