La Moșoaia - 2,3 milioane lei pentru podul din Parc 2 Bis!

În data de 19 iulie, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a făcut publică lista investiţiilor şi sumele alocate acestora prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Localitatea Moșoaia a depus în cadrul acestui program trei proiecte de investiții utile locuitorilor, dar doar unul, cel de maximă necesitate, a fost selectat.
Este vorba despre construcţia unui nou pod în zona Parc 2 Bis. Celelalte două proiecte vizau  finalizarea lucrărilor la noua şcoală și  reabilitarea Căminului Cultural Smeura. 
Numărul mare de proiecte depuse la nivel naţional a făcut ca Ministerul Dezvoltării să fie nevoit să selecteze doar pe cele mai importante comunității.

Astfel, Moşoaia a primit acceptul la finanţare pentru cel mai urgent dintre proiecte, şi anume cel care prevede demolarea vechiului pod peste râul Teleorman din zona Parc 2 Bis şi construirea unuia nou care să asigure traficul rutier în bune condiţii către două din satele comunei - Bătrâni şi Lăzăreşti. 

În prezent, podul existent are o structură de lemn şi este degradat. Va fi demolat, actuala construcție fiind nesigură.
Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, comuna Moșoaia a primit  o finanţare în valoare de 2.380.901,27 lei pentru realizarea proiectului „Demolare și construire pod rutier Parc 2 bis, peste râul Teleorman, în comuna Moșoaia, județul Argeș”.  Lucrările au fost deja demarate, reprezentanții Primăriei așteptând cu sufletul la gură importanta finanțare.
Acum, procedura de atribuire se află în faza evaluării ofertelor, comisia de licitaţie trebuind să analizeze atent propunerile a patru societăţi de construcţii care şi-au manifestat interesul pentru punerea în aplicare a proiectului de construire a unui nou pod în Parc 2 Bis. După ce va fi desemnat câştigătorul licitaţiei, lucrările vor putea fi demarate, constructorul având la dispoziţie 36 de luni pentru a demola vechiul pod şi a construi unul nou.