La Mălureni, se investeşte constant în modernizarea şcolilor

La Mălureni, se investeşte constant în modernizarea şcolilor

Într-o localitate în care riscul abandonului şcolar este unul foarte mare, stabilirea în fruntea listei de priorităţi a investiţiilor în infrastructura educaţională  devine automat primul lucru pe care trebuie să îl facă un edil. Primarul Florian Bucălie a înţeles acest aspect, motiv pentru care şi în anul 2019 unităţile de învăţământ din comuna Mălureni au beneficiat de lucrări de reabilitare şi noi dotări, menite să ofere celor mici condiţii cât mai bune şi, astfel, copiii să vină mai des şi cu drag la şcoală. 


„În vederea realizării condițiilor pentru o educație de calitate și creșterea atractivității și a gradului de participare a populației în învățământul obligatoriu, care să ducă la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a şcolii, la o rata mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creşterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educaţie, în comuna Mălureni s-au realizat pe parcursul anului 2019 mai multe obiective de investiţii, la cele două şcoli primare din Buneşti şi Mălureni, cât şi la Şcoala Gimnazială”, a punctat primarul Florian Bucălie.

 
Astfel, în cadrul lucrărilor de reabilitare a Şcolii Primare Buneşti, a fost achiziţionată o centrală termică precum şi o nouă instalaţie de încălzire, fiind construită o cameră destinată special noii centrale. O încăpere similară, pentru centrala termică, a fost construită şi la Şcoala Primară Mălureni, aici fiind realizate, în plus, şi noi grupuri sanitare. De asemenea, la aceeaşi unitate de învăţământ a fost executată şi o serie de reparaţii interioare, mai exact lucrări de izolaţie termică, pardoseli din parchet laminat şi tencuieli interioare, care au transformat vechile clase în spaţii moderne, menite să atragă cât mai mulţi copii la şcoală. La Şcoala Gimnaziala „Petre Tudose”, cel mai important proiect a constat în construcţia acoperişului, tot aici fiind amenajat şi un loc de joacă.