La Judecătoria Curtea de Argeş calculatoarele funcţionează cu dischete

În 2019, în clădirile importante ale statului încă se lucrează cu aparate, vechi de aproape un sfert de secol! La Judecătoria Curtea de Argeş, calculatoarele funcţionează cu dischete, iar magistraţii aproape că pierd timpul atunci când caută o informaţie despre un dosar. Mai mult decât atât, acoperişul instituţiei a început să fie renovat, de urgenţă, pentru că ploua în clădire.

CITEȘTE ȘI ... Lanțul de cofetării Un băiat și o fată își extinde activitatea și în Capitală

Pe holurile Jucătoriei Curtea de Argeş parcă a fost amenajat un muzeu al calculatoarelor. Aparatele folosite de mai bine de 15 ani încă funcţionează cu dischete. Deşi munca le este ţinută pe loc de lipsa tehnologiei, magistraţii spun ca altele sunt problemele în instituţie.
Judecător: Problema esenţială ar fi lipsa personalului, a judecătorilor şi a personalului auxiliar în sensul că pe schema de şapte, sunt cinci judecători care sunt efectiv acum. Vă daţi seama înseamnă să stăm mai mult la serviciu, să avem un volum mai mare de activitate, trebuie alocat foarte mult timp studiului dosarului.

CITEȘTE ȘI ... Argeșean călcat de mascați! Este cercetat pentru furt calificat


Clădirea, construită în urmă cu un secol, a fost renovată o singură dată, la începutul anilor '90. Pentru că începuse să plouă în instuţie, de curând au început reparaţiile la o parte a acoperişului.

Unii magistraţi şi-au renovat singuri birourile. Alţii şi-au adus de acasă calculatoare mai bune. Ministerul Justiţiei a anunţat că are în plan să cumpere computere noi pentru toate instanţele din ţară.


Sursa: observator.tv