La începutul lunii februarie, Primăria evacuează chioşcurile dintre Fortuna şi Trivale

Un nou scandal legat de evacuarea spaţiilor comerciale aflate pe strada Griviţei a izbucnit la şedinţa Consiliului Local Piteşti, unde aproximativ 10 comercianţi care au chioşcuri între magazinele Trivale şi Fortuna au venit din nou la sediul administraţiei locale. Pe data de 3 februarie, expiră contractele micilor întreprinzători cu municipalitatea şi nu vor mai fi reînnoite, urmând ca imediat ce termenul va fi depăşit spaţiile comerciale să fie dezafectate. Dacă la finele anului trecut conducerea primăriei s-a lăsat înduplecată şi le-a mai prelungit pentru 3 luni şederea pe strada Griviţei, de această dată, primarul Cornel Ionică a fost de neînduplecat.

 Comercianţii sunt disperaţi: „Am făcut împrumuturi la bănci pentru aceste spaţii!”
Dincolo de discuţiile legate de estetica zonei, revoltător în opinia comercianţilor este faptul că în urmă cu trei ani şi jumătate taman primăria era cea care îi obliga să cumpere de la administraţia locală chioşcuri de termopan dacă doreau să facă afaceri pe Griviţei. Oamenii s-au conformat cerinţelor, mai ales că pentru majoritatea dintre ei aceste businessuri reprezintă singurele surse de venit ale familiei.

Pentru unii, moftul conducerii primăriei s-a dovedit destul de costisitor, fiind nevoiţi chiar să facă împrumuturi la bănci. La doar trei ani de când au fost nevoiţi să investească în chioşcurile primăriei, astăzi oamenii sunt evacuaţi odată cu expirarea contractului, conducerea primăriei neavând nici cea mai mică intenţie de a le mai prelungi, în ciuda faptului că oamenii au strâns aproape 400 de semnături de susţinere din partea piteştenilor care locuiesc în zonă.

„Noi am fost la licitație. Am luat bani din bănci să facem proiectul ăsta, este singurul nostru venit. Nu suntem singurele spații comerciale din centrul municipiului Piteşti. Avem angajați pentru care plătim taxe la stat şi acum trebuie să-i concediem, să-i trimitem în şomaj. Avem susținerea locatarilor din zonă de la care am strâns 400 de semnături. Proiectul este făcut de primărie, am făcut investiția şi acum, după ce am băgat banii, suntem nevoiţi să plecăm”, a declarat în faţa Consiliului Local unul dintre comercianţi.  

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta