„La Gomera”, un film propus la Premiile „Oscar”, la Cinema „București”

Întrucât sâmbătă, 26 octombrie, la sediul cinematografului se desfășoară o nouă ediție a Festivalului-concurs de folk „TrivaleFest”, organizat de către Centrul Cultural Pitești, nu se va difuza niciun film.


Duminică, 27 octombrie 2019, ora 18.00, la Cinematograful „București” difuzăm filmul românesc „La Gomera”. Regia îi aparține lui  Corneliu Porumboiu, în rolurile principale fiind Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr și Agustí Villaronga.
    Filmul spune povestea lui Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.
„În urmă cu câțiva ani am urmărit un documentar despre <El Silbo>. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariție, redescoperit și folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat și motivat să scriu această poveste”, declară regizorul. 
    „La Gomera”, filmul regizat de Corneliu Porumboiu și realizat în 2019, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor „Oscar” 2020.
    Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro.