La Costești, se lucrează din plin la introducerea gazelor

Dacă la început de pandemie toate lucrările publice au fost  temporizate, pe fondul așteptării lămuririlor cu privire la condițiile de lucru, acum se lucrează din plin. La Costești, sunt în plină derulare lucrările de introducere a gazelor, dar și de igienizare și reabilitare a școlilor și a grădinițelor.


„Am încheiat de două săptămâni lucrarea de introducere a gazelor în satul Podul Broșteni, proiect în valoare de 18 miliarde de lei în urma căruia vor fi racordate casele de pe toate ulițele din acest sat. Primul tronson este gata, mai avem încă două. Cred că în maximum trei luni finalizăm întregul sat. De asemenea, în zece zile începem lucrarea de gaze în satele Broșteni și Lăceni. Se lucrează în ritm normal.”, ne-a declarat primarul Ion Baicea.


În paralel, au continuat și reparațiile la școli și grădinițe, dar și implementarea de măsuri pentru susținerea în bune condiții a examenelor de bacalaureat și evaluare, conform recomandărilor făcute de către autorităţile de sănătate publică şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale. 


„Am terminat reparațiile la Grădinița cu Program Normal și urmează Grădinița cu Program Prelungit. În această perioadă, se lucrează la reabilitarea sălii de sport la Școala Generală Nr. 1. În paralel, ne pregătim pentru examenele de bacalaureat și evaluare cu materiale necesare. Vreau să achiziționez niște tuneluri dezinfectante pentru intrarea în școală în cel mai scurt timp. Înțeleg că și IȘJ va trimite unele materiale. În funcție de ce anume vom primi, intervenim noi de la bugetul local.”, ne-a mai declarat primarul Costeștiului.