La Costești - continuă lucrările pentru introducerea rețelelor de gaze

În orașul Costești, extinderea rețelei de distribuție gaze este în plină desfășurare. S-au finalizat lucrările de extindere pe strada Progresului, strada Fundătura Berzei, Fundătura Eleșteu, Fundătura Circiana, strada Necșulești și Tronson I - Podu Broșteni, informează primarul Ion Baicea. De asemenea, au început lucrările și în satele Broșteni și Lăceni, iar până la sfârșitul anului 2020, toate gospodăriile vor avea conducte de gaze la poartă.


Primarul îi asigură pe locuitori că până la sfârșitul anului 2020 tot satul Podu Broșteni va avea rețea de gaze, urmând să se execute trosonul II și tronsonul III la toate gospodăriile locuitorilor.


„Documentațiile tehnice pentru străzile Calea Alexandriei, Viilor, Mărgăritarului, Cumpenii sunt aprobate, urmând să înceapă execuția după obținerea tuturor avizelor. Menționez că proiectarea sistemului de distribuție gaze în satul Broșteni este calculat ca să putem alimenta cu gaze și satul Pârvu Roșu,din zona Plăcintești. Cartierul Zorile se va alimenta din conducta de gaze din strada Industriilor, iar satul Smei din conducta de gaze tronson I - Podu Broșteni. În trimestrul III al acestui an vom demara întocmirea documentației pentru gaze în cartierul Zorile, satul Pârvu Roșu și satul Smei. Toate aceste lucrări sunt finanțate din bugetul local al orașului Costești, cu sprijinul Consiliului Județean  Argeș, în valoare de 2.794.732. lei. Am făcut solicitări și la Guvernul României în  numele locuitorilor orașului Costești și sperăm să primim fondurile necesare pentru anul 2021.”, a declarat primarul Ion Baicea.