La Bradu, se pot imuniza cu Moderna 60 de persoane pe zi

Din 15 martie, la Bradu, funcționează centrul de vaccinare împotriva COVID-19, amenajat în incinta Bazei Sportive. La centrul din Bradu se folosește vaccinul Moderna. Primăria comunei din vecinătatea Piteștiului a asigurat din fonduri locale amenajarea centrului în sala de sport, dorința primarului Dănuț Stroe fiind ca locuitorii să poată beneficia de vaccinare în propria comună și să nu mai fie puşi pe drumuri.

Asta nu înseamnă că doar brădenii se pot imuniza aici, ci persoane din orice colț al țării, ce se programează în cadrul platformei. Programul este zilnic, de la ora 08.00 la 20.00, și este asigurat de 24 de cadre medicale: 11 medici, 10 asistente și 3 registratori. Responsabil din partea Primăriei Bradu este Ionuț Nae, iar medic coordonator, Doina Zaharia. Capacitatea centrului este de 60 de persoane pe zi, iar programările se fac prin platforma Rovaccinare.

Centrul de vaccinare este alcătuit din mai multe încăperi, conform cerințelor Direcției de Sănătate Publică, respectiv: sală de așteptare, recepție, triaj, sală de vaccinare, sală postvaccinare, vestiar, dar și un hol cu un circuit unic direcțional, deoarece persoanele vaccinate trebuie să aibă căi de intrare și de ieșire distincte. De asemenea, o suprafață de 60 de mp este amenajată cu panouri separatoare. Primăria Bradu a asigurat toate dotările necesare centrului: frigider, scaune speciale, dozatoare de apă, chiuvete, dulapuri, birouri, mese.

Realizarea centrului de vaccinare din Bradu este făcută în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, din bugetul Primăriei. Înscrierile în platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid. gov.ro/ se realizează în corelare cu cele trei etape, stabilite prin strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în care vor fi vaccinate grupele de populație, iar în prezent ne aflăm în etapa a III-a, unde are acces și populația generală.