La Bradu, noi obiective de investiţii în lucru

În localitatea din apropierea Piteştiului, Bradu, se lucrează intens la nivelul infrastructurii rutiere. Săptămâna trecută, s-a dat startul proiectului de pe strada prof. Gheorghe Barbu, unde se va amenaja canalizare pluvială şi se va asfalta. După cum ne-a declarat primarul Dan Stroe, se avea în vedere această stradă, pentru modernizare, încă de anul trecut, însă au fost unele probleme legate de cadastrare. „Avem de mutat trei stâlpi CEZ pentru a finaliza asfaltarea de pe str. Prof. Ghe. Barbu, dar, în urma demersurilor pe care le-am făcut la CEZ, am găsit înţelegere şi se va acţiona rapid în acest sens.”, ne-a explicat primarul Dan Stroe. Administraţia locală mai are în lucru şi alte străzi. Pe Tăbăcăriei şi pe str. Principală, pe sensul de mers spre Piteşti, de la Pasarelă până la Vechea Moară, se va introduce canalizare pluvială. Intră în procedură de achiziţie a lucrărilor pentru modernizare şi străzile Gorunului şi Liliacului. În două săptămâni se încheie şi asfaltarea, canalizarea pluvială şi trotuarul de pe strada Moroceşti.

A fost decolmatat şi lacul de la Bradu de Sus, Buna Vestire (Ioniţă), care a fost amenajat cu ziduri de sprijin şi urmează o lucrare similară şi pe lacul de la Moroceşti.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, administraţia locală a aprobat finanţarea lucrărilor pentru forarea unui puţ de mare adâncime, în Geamăna. După cum ne-a declarat primarul Dan Stroe, acesta va fi amenajat în amplasamentul vechiului Cămin, iar conducta va fi scoasă la strada principală, pentru a putea deservi populaţia. Se doreşte identificarea unei zone propice pentru un asemenea puţ şi în Bradu de Sus, investiţie ce va fi realizată în anul următor.

Pe timpul vacanţei s-au derulat şi lucrări la unităţile de învăţământ din localitate. La Şcoala „Ion Creangă”, au fost amenajate spaţiile verzi şi reabilitat locul de joacă. Urmează amenajarea vestiarului și turnarea de alei betonate, pentru a fi dat în folosinţă şi terenul sintetic.

# Sistem de supraveghere video în parcuri

Administraţia locală a pus accent pe amenajarea zonelor de recreere. Din păcate, acestea sunt vandalizate periodic. Pentru a stopa deteriorarea intenţionată a mobilierului urban, primarul Dan Stroe ne-a declarat că va monta sisteme de supraveghere video, astfel încât cei vinovaţi de asemenea acte de vandalism să fie rapid identificaţi şi sancţionaţi.