La Bogaţi, primarul Ion Gârleanu va înfiinţa o școală profesională în sistem dual

De-a lungul mandatelor anterioare de primar, Ion Gîrleanu a acordat o atenţie deosebită tuturor aspectelor vieţii sociale a comunei Bogaţi, de la infrastructura rutieră şi de utilităţi a comunei până la cea educaţională şi de sănătate, de la măsuri de sprijinire a unor categorii sociale defavorizate din localitate până la proiecte pentru tinerii și copiii comunei. 


Educaţia tinerei generaţii a constituit şi constituie o prioritate a primarului Ion Gârleanu şi nici nu putea fi altfel în condiţiile în care edilul de la Bogaţi este unul dintre puţinii primari din ţară cu doctorat luat pe bune şi la timpul lui, deci un om şcolit, care înţelege rolul educaţiei în evoluţia unei persoane. Aşa se face că investiţiile în unităţile de învăţământ aflate pe raza comunei Bogaţi au avut caracter permanent, mai mereu fiind făcute îmbunătăţiri ale condiţiilor de învăţare pentru elevi şi preşcolari. De asemenea, încă de acum câteva luni, primarul Ion Gârleanu s-a asigurat că, în condiţii de pandemie, toţi copiii din comună au acces la şcoala online. În acest sens, încă din luna mai a acestui an, edilul a asigurat pentru 90 de copii din comuna Bogaţi, fără posibilităţi materiale, tablete şi acces la internet. 

 


 Noi proiecte pentru copii şi tineri


În comună, s-au reabilitat toate unitățile de învățământ prin lucrări de modernizare, de înlocuire a tâmplăriei, a instalațiilor electrice și înlocuirea centralelor termice pentru ca toți copiii ce își vor relua activitatea în unitățile de respective să beneficieze de siguranță și confort sporit. 
Printre proiectele pentru perioada 2020-2024 se regăsesc și cele referitoare la învățământ, cultură, familie și cele cu caracter social:
# așezământul cultural în satul Bogați, obiectiv derulat prin Compania Națională de Investiții care cuprinde, printre altele, sală de spectacole, bibliotecă, săli de lectură și toate dotările moderne de care are nevoie;
# construirea unui stadion de fotbal pentru tineri;
# va fi înființată, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Mioveni, o școală profesională cu sistem dual. Elevii vor beneficia de burse din partea satului, burse de merit pentru cei cu rezultate deosebite, transport gratuit și posibilitatea încheierii unui precontract de angajare;
# menținerea tuturor măsurilor cu caracter social;
# acordarea burselor sociale pentru copiii fără posibilități materiale și evitarea abandonului școlar;
# asigurarea funcționării tuturor activităților deja înființate.