La Bascov, se lucrează intens pe şantierele comunei

Chiar dacă epidemia de coronavirus a dat complet peste cap viaţa românilor, la Bascov au continuat lucrările în cadrul investiţiilor programate de administraţia locală pentru a fi executate în această primăvară.

 


 Lucrări de asfaltare pe străzile Măceşului şi Azurului


Vreme de aproximativ o lună de zile, s-a lucrat la foc automat la proiectul de asfaltare a străzilor Măceşului şi Azurului. De altfel, asfaltarea străzii Azurului este aproape finalizată, mai rămânând de executat câteva mici porţiuni, precum şi montarea şanţurilor de tip „biscuite”, care să asigure scurgerea controlată a apelor pluviale. La strada Măceşului, înainte de Paşte, se lucra intens, la o vizită inopinată a primarului Gheorghe Stancu utilajele de asfaltare fiind surprinse în plină acţiune. 

 


 Modernizarea străzilor din satul Glâmboc - la final


S-a lucrat într-un ritm susţinut şi la modernizarea străzilor Glâmboc Deal, Glâmboc Vale şi Rogojina, proiectul fiind pe ultima sută de metri. Recent au fost finalizate şi lucrările de asfaltare a străzii Rogojina, unde a mai rămas doar de turnat asfaltul pe podeţe şi de efectuat marcajele rutiere. De asemenea, se mai lucrează, în satul Glâmboc, la amenajarea unor „timpane” de pod.  Proiectul a vizat reasfaltarea a 3 km de drumuri, zone în care au fost introduse absolut toate utilităţile: Glâmboc Vale – 1612 m; Glâmboc Deal - 911 m; Glâmboc Deal drum lateral - 137 m; Rogojina - 366 m. 

 


 Încep lucrările în Mica-Brăileni


A fost eliberată autorizaţia de construire pentru proiectul de modernizare a drumurilor din satele Mica şi Brăileni, iar în data de 15 aprilie s-a semnat contractul cu câştigătoarea licitaţiei, astfel că în curând încep lucrările la această nouă investiţie. Proiectul  prevede reabilitarea şi modernizarea drumului comunal DC 173 Mica-Brăileni şi a tuturor strazilor aferente, după cum urmează: Mica-Brăileni - 2975 m; Mica - 484 m; Amurgului - 309 m; Magnoliei - 125 m; Narciselor - 40 m; Nectarului - 124 m; Unităţii - 105 m; Bădeţenilor - 102 m; Gloriei - 107 m; Rozelor - 210 m.