La Bascov, s-au demarat lucrările la prima creşă din localitate

Localitățile din jurul Piteştiului pregătesc lucrări masive de infrastructură

 

Săptămâna trecută, s-a pus piatra de temelie la investiţia ce are ca obiectiv construcţia primei creşe din localitatea Bascov. Momentul a fost marcat printr-o slujbă religioasă, la care a participat şi iniţiatorul proiectului, edilul Gheorghe Stancu. Noul edificiu va fi ridicat lângă Grădiniţa cu Program Prelungit Bascov, având ca misiune să ofere un nou set de servicii părinţilor, care astfel îşi vor putea aduce copiii sub 3 ani la creşă, iar apoi să continue la grădiniţa din vecinătate. Termenul de execuţie a lucrării este de 12 luni. 

 

 

 Proiecte aflate cu termen de finalizare în viitorul apropiat


Limita cu municipiul reşedinţă de judeţ a obligat comuna Bascov să tindă către standardele de oraş, cu avantajele oferite de  rural. Gheorghe Stancu, alături de echipa sa din Consiliul Local, s-a  concentrat pe aceste cerinţe ale comunităţii, una din ce în ce mai numeroasă, şi s-a concentrat pe crearea şi extinderea reţelelor de utilităţi, pe modernizarea infrastructurii rutiere, dar şi pe crearea de noi facilităţi şi servicii. La acest moment, când încheie mandatul de patru ani şi se află într-o nouă competiţie electorală, pentru a continua la Primăria Bascov, Gheorghe Stancu are o serie de proiecte  deja începute, care vor fi definitivate în următorii ani. 

#  Modernizarea și reabilitarea drumului comunal Brăileni - Mica, cu termen finalizare februarie 2021.
# Amenajare trotuare pietonale pe DN 7 în satul Prislopu Mic, pe partea dreaptă, până la limita cu localitatea Drăganu. În prezent, se lucrează la documentația de licitație pentru execuție. Termenul stabilit este luna februarie 2021.
# Construcția unui pod, în satul Scheau, peste pârâul Scheau. Lucrările sunt în derulare, cu termen de finalizare octombrie 2020.
# Modernizarea și reabilitarea prin asfaltare și șanțuri betonate a străzilor Rotărești - Foraj, Pleașa, Păișești - Deal, pe lângă stația de pompare, Salcâmilor, Micșunele, Teiului, Mierlușești, Fermei, Lăbușești, Stejeret, Scheau, Stadionului, Glâmboc (legătura Rotărești – Foraj - Glâmboc Deal), str. Lacului. Au fost realizate etapele de licitaţie pentru studiu de fezabilitate şi pentru proiectare. Termenul de începere a lucrărilor este luna mai 2021.
# Amenajare spații de joacă în următoarele zone: satul Scheau (școala), Valea Ursului (centru social), Glâmboc –Deal (troiță). Proiectul se află în faza de obţinere a avizelor de la PNDR Târgoviște. Termen pentru începerea lucrărilor - 25 august 2020.
# Achiziționarea, reabilitarea și montarea indicatoarelor de străzi. 
# Extinderea rețea de gaze în Păișești - Deal. Acest proiect de anvergură se află în faza de obţinere a avizelor.  Lucrările vor începe în septembrie 2020.
# Modernizarea și eficientizarea iluminatului public în toată comuna și zona blocurilor.
Documentația a fost înaintată la Ministerul Mediului în vederea obţinerii finanţării şi a primit aviz pozitiv. 
# Modernizarea Bazei Sportive Bascov – Centru. Această investiţie va fi realizată cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Baza Sportivă va fi avea tribune cu o capacitate de 1800 locuri,  nocturnă, teren sintetic, grup cu vestiare, parcări, centru de agrement. Au fost parcurse următoarele etape: studiu fezabilitate; proiect tehnic; avize; licitație de proiectare și execuție. Se așteaptă avizul de la CNI București.
# Extindere sediu Primărie, Corpul nr. 2. Aceasta va presupune amenajarea de compartimente separate pentru taxe și impozite locale pe sate și străzi. A fost predat proiectul tehnic. Termen de începere a lucrărilor - aprilie 2021.