La Bascov, autorităţile au demarat ample operaţiuni de dezinfecţie

În contextul ameninţării pe care o reprezintă răspândirea noului coronavirus, autorităţile locale din comuna Bascov au demarat ample operaţiuni de dezinfectare a spaţiilor  de pe domeniul public. Startul acţiunii s-a dat duminică, 29 martie, când reprezentanții Serviciului Salubritate din cadrul Primăriei Bascov împreună cu angajaţi ai unei firme specializate au început efectuarea lucrărilor de dezinfecție a străzilor, a parcurilor, a trotuarelor, a spațiilor verzi şi a locurilor de joacă de pe raza comunei.

„Se va avea în vedere și dezinfecția tuturor spațiilor dintre blocuri, dar și zonele din incinta scărilor. Lucrările vor continua și săptămâna viitoare!”, a dat asigurări primarul Gheorghe Stancu.

Acesta a precizat că în baza articolului 6 din ordonanța militară nr. 4 din 29 martie 2020, Primăria Bascov a achiziționat un număr de 40 dispozitive pentru soluții dezinfectante pentru a fi montate la cele 40 de scări de la blocurile din Bascov.

„Începând de luni, 6 aprilie, vor începe și lucrările de dezinfecție periodică în interiorul scărilor și în spațiile comune de la toate blocurile din comuna Bascov”, a mai spus edilul.