La Balul Rotary s-au strâns bani pentru dotarea spitalelor din  Piteşti cu aparatură modernă

Clubul Rotary Piteşti a organizat sâmbătă, 7 decembrie, cel mai important eveniment caritabil anual, Balul Rotary. Sute de oameni de afaceri şi personalităţi din viaţa publică a judeţului au participat sâmbătă seara la evenimentul găzduit de elegantul Diamond Ballroom de la Ramada Piteşti.

Devenit o tradiţie în calendarul evenimentelor organizate de rotarienii argeşeni, Balul Rotary a reprezentat şi anul acesta un excelent prilej de socializare, dar şi o nouă ocazie de a continua proiectele organizaţiei. Şi pentru că filozofia Rotary se bazează pe ideea de a oferi sprijin comunităţii, şi la ediţia din acest an cel mai aşteptat moment al serii a fost licitaţia organizată în scopul strângerii de fonduri pentru finanţarea proiectului VLAD - „Viaţă Luptă Angajament Dăruire”, care constă în dotarea celor mai mari unităţi medicale din judeţ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Spitalul de Pediatrie - cu aparatură medicală vitală, de ultimă generaţie.

Licitaţia pentru valoroasele obiecte de artă donate de oameni de suflet a stârnit o adevărată competiţie între cei prezenţi, însă scopul a fost acela de a strânge cât mai mulţi bani pentru o cauză nobilă. Printre obiectele licitate s-au numărat un baston si o minge de oină semnate de Princepele Radu al României şi o ceşcuţă cu însemnele Casei Regale a României.


V.L.A.D. – „Viață Luptă Angajament Dăruire” este un proiect demarat în 2015 de către Clubul Rotary Pitești, în cadrul căruia și-a propus modernizarea și dotarea unităților sanitare din Județul Argeș cu aparatură de ultimă generație. Astfel, în 2016 a fost modernizat un salon și au fost achiziționate mai multe dispozitive medicale pentru Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Argeș, în 2017 a fost achiziționat un ecograf pentru aceeaşi secţie, în 2018 au fost achiziționate un ventilator nazal pentru terapie intensivă  pentru Neonatologia Spitalului Județean și un electrocardiograf portabil (EKG) pentru Complexul de tip Familial Valea Mare din cadrul DGASPC Argeș. În primăvara acestui an, altă aparatură medicală de 32.000 de euro a fost donată de Rotary Piteşti celor două mari spitale din Piteşti.