La Bălileşti, s-a început proiectarea pentru reţeaua de gaze

La Bălileşti, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia reţelei de alimentare cu gaze.

„Am intrat în faza de proiectare, care va dura până pe la 1 iunie şi, după această dată, se va începe execuţia. Cred că la anul, pe vremea asta, vom putea spune că avem gaze în comună şi gospodăriile se vor branşa la reţea. De doi ani de zile muncim la proiectul de gaze, eu şi Consiliul Local, şi, în sfârşit, îl finalizăm. Am avut şi sprijinul unei echipe din aparatul propriu, dedicate comunităţii. Proiectul este foarte dorit de către cetăţenii comunei şi sunt convins că se vor branţa rapid şi îşi vor da seama de avantajele acestei reţele de utilităţi. Gradul de confort pe care îl oferă va fi sesizabil imediat, aşa că nu îmi este teamă că nu vom avea abonaţi.”, ne-a explicat primarul comunei Bălileşti, Victor-Cătălin Turturică.

De asemenea, acesta a punctat şi faptul că utilităţile nu înseamnă doar locuitori mulţumiţi, ci şi investitori, care vor fi atraşi de o zonă unde au toate cele necesare desfăşurării diferitelor activităţi de producţie sau comerciale.

„Mediul privat trebuie convins să se uite către noi!”, ne-a declarat primarul Victor-Cătălin Turturică. 


 Sistemul de irigaţii - o necesitate anticipată de administraţia locală


În această perioadă, în care seceta ameninţă producţia agricolă, sistemele de irigaţii îşi arată încă o dată necesitatea. Primarul Victor-Cătălin Turturică, alături de colegii săi din Primăria Bălileşti, a întomcit un proiect care prevede un asemenea sistem care să încurajeze dezvoltarea zonei şi a fermierilor.

„Noi avem potenţial agricol şi este păcat să nu îl valorificăm. Beneficiem de o sursă de apă cu trei izvoare ce se varsă într-o gârlă. Această sursă o putem capta şi folosi pentru irigarea terenurilor, aşa cum se arată şi în proiectul Discover Bălileşti. Având sistem de irigaţii, cei 220 de fermieri vor putea cultiva pe cele 303 ha legume şi plante pe care să le vândă în supermarketuri. Deocamdată, noi avem studiul de fezabilitate pentru sistemul de irigaţii şi sperăm să prindem şi finanţare prin fonduri europene. Dacă nu, oricum nu abandonăm ideea sistemului de irigaţii şi îl vom demara cu finanţare din bugetul local, ca lucrare multianuală.”, ne-a explicat primarul Cătălin Turturică.  

 

 Se continuă dezinfecţia


Pentru a oferi cetăţenilor cele mai bune măsuri de siguranţă, la nivelul localităţii, Primăria Bălileşti va continua acţiunile de dezinfecţie a spaţiilor publice. În fiecare zi de luni, se stropesc zonele tranzitate cu soluţie pe bază de clor. De asemenea, în fiecare final de săptămână sediul primăriei este igienizat, iar soluţiile dezinfectante sunt lăsate să acţioneze în cele două zile libere.