La Albeştii de Argeş au fost aduși potenţiali investitori străini pentru dezvoltarea turistică a zonei

Turismul reprezintă şansa dezvoltării comunităţilor rurale din zonale montane şi submontane. De acest lucru este perfect conştient primarul din Albeştii de Argeş, Gabriel Popa, care şi-a propus să valorifice la maximum potenţialul turistic al comunei pe care o conduce şi care, în ultima perioadă, a făcut paşi importanţi în această direcţie. În această linie se înscriu şi acţiunile desfăşurate săptămâna trecută, atunci când localitatea de pe Valea Argeşului a primit oaspeţi importanţi din mai multe ţări est-europene.

 

 

Oaspeţi est-europeni pe Valea Argeşului

 

Miercuri, 5 februarie, la Albeştii de Argeş  a avut loc o importantă întâlnire cu potenţiali investitori în turismul local, acţiune derulată în cadrul proiectului „Investeşte în arealul climatic Otic!”. Au vizitat frumoasele ţinuturi argeşene Excelenţa Sa Andrei Grinkevich, ambasadorul Belarusului în România, ministrul consilier Alexander Tyurin, din partea Ambasadei Rusiei, preşedintele Tudor Afanasov, din partea camerei ruso-române, secretarul I Simmion Botnari, din partea Ambasadei Moldovei, Barbu Mihăescu, reprezentant al Camerei de Comerţ Elveţia-România, Bogdan Voiculescu, reprezentant al Companiei Forties Business Management Olanda, Radu Blăjan - partener Grupul Avangarde, Adriana Radu - coordonator Program RIZ. Oaspeţii au poposit, mai întâi, la Primăria Albeştii de Argeş, unde au fost întâmpinaţi de către edilul Gabriel Popa în stil autentic românesc, cu tradiţionala pâine cu sare. 


Primarul Gabriel Popa a lansat invitaţia iniţierii unor parteneriate social-culturale, ştiut fiind că astfel de schimburi reprezintă baze solide pentru colaborări de succes între comunităţi diverse şi investitori. În cadrul întâlnirii, edilul a prezentat oaspeţilor săi atracţiile localităţii pe care o reprezintă, mai întâi virtual şi prin intermediul unor mape de prezentare în limba engleză şi, apoi, în timpul unei vizite care a vizat cele mai importante obiective cu potenţial turistic din Albeştii de Argeş. Aşa se face că, grupul de înalţi oaspeţi, a avut parte de un tur care a inclus o vizită la Schitul Brătăşeşti, construit în anul 1735, pe locul unei vechi biserici de lemn. Biserica este monument istoric, are hramurile Naşterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul (24 iunie) şi Sfinţii Mucenici Serghie şi Vah (7 octombrie). Excursia a fost completată de o vizită la Barajul Vidraru. 

CITEȘTE ȘI ... Anexă în flăcări - Incendiu de vegetație scăpat de sub control

 


S-ar putea să schiem mai repede la Albeşt decât la Molivişu!

 

Oaspeţii străini şi români au fost fascinaţi de peisajele superbe din zona Albeşti şi de pe toată Valea Argeşului, apreciind în termeni superlativi locurile, oamenii şi obiceiurile de aici. Proiectul „Investeşte în arealul climatic Otic” prevede crearea unei infrastructuri menite să atragă turiştii în zonă şi, la cum merg lucrurile, nu ar fi exclus să vedem finalizată această investiţie înaintea altora mult mai vechi şi mai ambiţioase. Proiectul include o pârtie de schi şi prevede la baza acesteia terenuri de sport multifuncţionale (fotbal, tenis, baschet şi volei), un  centru de agrement cu un Aqua Park, locuri de joacă în aer liber, zonă de picnic şi o parcare publică generoasă. Toate acestea ar urma să se amenajeze pe Muntele Otic, aflat  în proprietatea comunei Albeşti, care devine astfel un competitor redutabil pentru domeniul schiabil Molivişu. Deşi proiectul de la Albeşti întâmpină, ca şi Molivişu, o mulţime de piedici birocratice, primarul Gabriel Popa este optimist, sperând ca localitatea sa să pună bazele primului complex turistic montan dedicat sporturilor de iarnă, pentru ca argeşenii să nu mai fie nevoiţi să bată de fiecare dată drum lung spre alte judeţe ca să-şi consume pasiunile pentru schi, snowbording, săniuş sau, pur şi simplu, plimbări în natură.

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta