La 1 octombrie UPIT va avea un nou corp!

Lucrările la actualul complex al Universităţii Piteşti, situat în Târgul din Vale, au fost începute în anul 2003. În timp ce faţadele unora dintre corpuri au început să arate urmele trecerii timpului, a mai rămas un corp care nu a fost încă dat în folosinţă.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: PITEŞTIUL BLOCAT DE PROTESTATARI -TRAFICUL ESTE PARALIZAT

Constructorul întregului complex a fost Argecom şi aceeaşi firmă trage acum să încheie ultimele finisări la corpul din vecinătatea Rectoratului. Deşi rectorul Dumitru Chirleşean a anunţat din primăvară că imobilul va intra în uz în toamnă, a avut ceva emoţii, deoarece constructorul nu prea făcea nimic în acest sens. După ce beneficiarul le-a transmis o notificare prin care anunţa intenţia de reziliere a contractului, lucrurile au început să se mişte pe repede înainte.

„Am încredere că la 1 octombrie vom tăia panglica la corpul nou. Pe fostul «circ al foamei» s-a construit un loc de excelenţă academică, cu 20.000 mp de spaţii educaţionale în care se găsesc săli de curs şi un amfiteatru. Acum ne aflăm în proces de a realiza un plan de echipare. Chiar dacă nu va fi dotat complet, spaţiile care ne permit vor fi folosite la maximum” - a declarat rectorul Dumitru Chirleşean.

CITEȘTE ȘI ... Casa Căsătoriilor din Pitești transformată în pub!

Acesta mai are o surpriză pentru studenţi. Se va redeschide şi restaurantul din vecinătatea complexului, cunoscut sub titulatura de Academica. Acesta va deservi strict studenţii UPit, care vor putea lua o masă caldă la un preţ extrem de convenabil. Mâncarea va fi pregătită la cantina Doja, care funcţionează foarte bine de când a fost redeschisă.

Sursa: Saptamanalul Ancheta