La 1 iulie, încep lucrările la reţeaua de gaze la Bălilești

Acum două săptămâni, au fost demarate la Bălileşti „lucrări mici, dar benefice pentru comunitate”, după cum le-a descris primarul Victor-Cătălin Turturică. La Valea Podului, terenul de lângă gospodărirea de apă a fost nivelat şi curăţat. Porţiunea respectivă va fi împrejmuită şi aici Primăria Bălileşti va amenaja un parc sau un teren de sport, folosindu-l ca zonă de agrement. O altă lucrare o reprezintă extinderea reţelei de iluminat stradal pe Aleea către Stroieşti, realizat de Serviciul Edilitar local.

„Stroieşti este un cătun, iar oamenii de aici erau nevoiţi să meargă pe o potecă ce trecea printr-o pădurice. Noi am dalat acea cale de acces şi am luminat-o, împlinind o dorinţă mai veche a celor care locuiesc în această zonă.”, ne-a povestit primarul Victor-Cătălin Turturică. 

 


 Se vor face antecontracte pentru branşamente la gaze


Reţeaua de gaze este pe lista de solicitări a cetăţenilor din Bălileşti, iar în această vară se vor face primii paşi concreţi în îndeplinirea acestui vis.

„Concesionara lucrării a fost atribuită, iar în perioada următoare, angajaţii de la Servicii Edilitare vor face antecontracte pentru branşare. Acest lucru va fi în beneficiul utilizatorilor. Dacă avem viitoarele branşamente, acestea vor fi prinse de acum în proiect şi nu se vor mai achita nici proiectarea, nici autorizarea, deoarece ele vor figura în proiectul iniţial. Acum se va lucra la proiectare, urmând ca de la 1 iulie să se dea ordinul de începere a lucrărilor. Aici mai avem un element de noutate. Transgaz vrea să intervină la toate SF-urile şi să implementeze sisteme inteligente. Dau ei 20% din valoare pentru acestea. Ce înseamnă sisteme inteligente?! Pe reţele va fi montată o fibră optică, ce va colecta informaţiile de la fiecare contor şi le va descărca într-un program comun. De asemenea, se vor monta senzori care vor depista scurgerile de gaze şi avariile.”, ne-a mai declarat primarul Victor-Cătălin Turturică. 

 

 Niciun caz de COVID în comună


La încheierea stării de urgenţă, primarul comunei Bălileşti a dorit să mulţumească concetăţenilor pentru înţelegerea de care au dat dovadă.

„Este acum momentul să aduc mulțumire publică tuturor locuitorilor comunei noastre, pentru că au înțeles și au contribuit la protecție, așa încât nu am avut cazuri de îmbolnăvire și nici evenimente grave care să ne pună într-o lumină rea fața de alte comunități sau instituții. Noi, la primarie, prin acțiunile noastre obligatorii, am avut multe emoții în situații declarate că fiind de criza, dar s-au finalizat cu bine! În continuare am mare încredere în oamenii comunei că vor fi vigilenți și vom avea cu toții o vară liniştită. Va asigur în continuare de implicare în bunul mers al societății noastre și sper ca împreună să recuperăm tot ce este rămas cumva în urmă!”, este mesajul transmis de către primarul Victor-Cătălin Turturica.