Klaus Iohannis: Alegerile nu se câștigă în sondaje, alegerile se câștigă la urne!


”Astăzi avem șansa istorică de a alege un parlament mai bun, un parlament care realmente se ocupă de problemele românilor și un parlament care face legi bune pentru România. Este însă extrem de important să mergem la vot.

Alegerile nu se câștigă în sondaje, alegerile se câștigă la urne. Este foarte clar. Fiecare vot contează! Așadar, dragi români, este foarte important! Mergeți la vot!”, a fost mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis în ziua alegerilor parlamentare. 

Potrivit celor prezenţi la faţa locului, preşedintele nu s-a dezinfectat pe mâini după ce a votat şi membrii secţiei i-au lipit autocolantul pe buletin, nu el.

La alegerile parlamentare de astăzi, 6 decembrie 2020, vor fi aleşi 465 de parlamentari, dintre care 136 de senatori şi 329 de deputaţi, mandatele acestora urmând a fi pentru următorii patru ani.

Numărul candidaţilor la alegeri parlamentare 2020 a crescut de la 6.476, în anul 2016, la 7.136 în acest an. Cei mai mulţi dintre candidaţi, respectiv 4.659, candidează la Camera Deputaţilor, în timp ce 2.477 candidează la Senat.

De asemenea, au fost înregistraţi 42 de candidaţi independenţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Potrivit datelor oficiale, un deputat reprezintă 70.000 de locuitori, în timp ce un senator reprezintă 160.000 de locuitori.

Conform Autorităţii Electorale Permanente (AEP), numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie este de 18.981.242, cu 2.012 mai puţini faţă de ultima informare, realizată la sfârşitul lunii septembrie.

 

Sursa: antena3.ro