Justiţia şi-a spus cuvântul: Ion Baicea are tot dreptul să candideze la Primăria Costeşti

În ultimele săptămâni, candidatura actualului primar al oraşului Costeşti, Ion Baicea, a fost contestată de către adversarii politici, atât public, prin declaraţii ale contracandidaţilor, cât şi în instanţă. Săptămâna trecută, justiţia a pus capăt discuţiilor inutile pe marginea acestui subiect şi a decis, printr-o hotărâre definitivă, că Ion Baicea are tot dreptul să candideze pentru un nou mandat în fruntea oraşului Costeşti. 


Nu mai puţin de trei contracandidaţi s-au grăbit să-i pună beţe-n roate primarului Ion Baicea şi au contestat în instanţă depunerea candidaturii acestuia la Biroul Electoral de Circumscripţie Locale Costeşti. Atât magistraţii de la Judecătoria Costeşti, cât şi cei de la Tribunalul Argeş i-au dat dreptate actualului edil, respingând toate contestaţiile depuse:

„Respinge, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de reclamanţii Dan-Ion Vasile, Niţă Marian şi Dragomirescu Mihai împotriva hotărârii nr. 1 din 13.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 4 Costeşti. Menţine ca temeinică şi legală Hotărârea nr. 1/13.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 4 Costeşti”, se arată în decizia instanţei de la Costeşti.

Aceeaşi soartă au avut-o, două zile mai târziu, şi apelurile înaintate de contestatori, acţiunea fiind respinsă prin hotărâre definitivă luni, 17 august la Tribunal.
Fiind lămurită odată pentru totdeauna candidatura sa, Ion Baicea îşi vede în continuare de treabă şi de misiunea cu care cetăţenii oraşului Costeşti l-au însărcinat: aceea de a gestiona eficient problemele oraşului şi de a dezvolta infrastructura Costeştiului.

 „În cele trei mandate pe care mi le-aţi acordat, împreună cu dumneavoastră şi cu Consiliul Local al oraşului Costeşti, am reuşit să modernizăm localitatea în care trăim cu toţii. Dar mai avem multe lucruri de realizat împreună. Întotdeauna am fost la dispoziţia dumneavoastră, cu tot aparatul de specialitate al primarului. ”, a transmis primarul Ion Baicea adresându-se cetăţenilor oraşului Costeşti.


Pentru cei care contestă realizările edilului în cei 12 ani de când a preluat conducerea oraşului Costeşti, Ion Baicea răspunde cu cifre: 
„# Reţeaua de distribuție a apei către locuitori în anul 2008 avea o lungime de 16,1 km pe conductă metalică, iar în anul 2020, avem 88,7 km pe conductă PVC la toate gospodăriile din oraș.
# La sfârșitul anului 2008, existau 18 foraje, din care doar 3 erau funcționale. În anul 2020,  funcționăm cu 20 foraje moderne, echipate, contorizate, protejate sanitar, asigurând astfel apă potabilă de calitate.
# În anul 2008, stația de epurare era o instalație care efectiv nu funcționa, creând foarte mari probleme mediului înconjurător. În anii 2012, 2016, 2018 a fost modernizată din fonduri europene cu cele mai moderne sisteme de purificare și tratare a apei potabile.
# În 2019, după ce legea a permis în sfârşit administraţiilor locale să se implice în realizarea reţelelor de gaze, la Costeşti a fost demarat un amplu proiect de extindere, aflat şi în prezent în plină desfăşurare. Până la sfârşitul anului 2023 îmi doresc şi îmi propun ca fiecare gospodărie din oraşul Costeşti să aibă gaze naturale la poartă.”