Jumătate dintre localităţile Argeşului nu mai au bani de funcţionare

În ciuda rectificărilor bugetare şi a promisiunilor făcute de către fostul guvern Dăncilă, administraţiile publice din ţara noastră au o mare problemă când vine vorba de banii pentru funcţionare. Acesta  a fost şi motivul pentru care, de curând, noului executiv condus de liberalul Ludovic Orban i s-a solicitat să intervină în sprijinul primăriilor rămase cu vistieriile goale. Acest semnal de alarmă a fost tras de către Asociaţia Oraşelor din România care a adus la cunoştinţa guvernului că la acest moment 43 de oraşe nu mai au fonduri pentru funcţionare.

 

Această situaţie delicată o regăsim şi în judeţul nostru, preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, declarând de curând că 14 primării cu primari liberali se află în aceeaşi situaţie. „14 primării din Argeş cu primari PNL solicită bani, nu mai au fonduri pentru funcţionare. Nu pot plăti asistenţii sociali, nu mai au bani de salarii”, a declarat preşedintele PNL Argeş.

 

Nici de cealaltă parte a eşichierului politic situaţia nu este tocmai roz. Astfel, potrivit surselor noastre, aproape 40 de primării conduse de edili social-democraţi se află la limita subzistenţei, acestea nemaiavând bani de funcţionare până la finele anului. Principalul motiv pentru care s-a ajuns în acest punct critic îl constituie faptul că de anul acesta administraţiile publice locale au fost împovărate cu plata asistenţilor personali, care în unele cazuri reprezintă chiar şi jumătate din bugetele localităţilor. 


Sursa: saptamanalul ancheta