Judeţul Argeş, al nouălea cel mai creditat judeţ la nivel naţional

Populaţia din judeţul Argeş caută finanţare în moneda naţională, în timp ce companiile se uită la credite în valută.

Soldul creditelor în lei şi valută pentru populaţia din judeţul Argeş a ajuns la 3,9 mld. lei la finalul lunii septembrie 2020, cu 4,4% mai mult faţă de soldul din septembrie 2019.

Totodată soldul depozitelor populaţiei în lei şi valută se afla la finalul lunii septembrie 2020 la o valoare de 12,3 mld. lei, de 3 ori valoarea soldului înregistrat la creditele populaţiei.

Conform datelor BNR, Judeţul Argeş, al nouălea cel mai creditat judeţ la nivel naţional, a înregistrat la finalul primelor nouă luni din acest an un sold al cre­di­telor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, în valoare de 6,5 mld. lei, cu 3,2% mai mult com­parativ cu soldul de la finalul primelor no­uă luni din 2019.

Pe de altă parte, soldul depozitelor populaţiei şi companiilor în lei şi valută din judeţul Argeş de la finalul lunii septembrie 2020 se afla la o valoare de 13,6 mld. lei, cu 15,3% mai mult com­parativ cu soldul înregistrat la finalul lunii septembrie 2019 şi de două ori mai mare decât soldul creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută.


Sursa: zf.ro