Judecătorii pronunță sentința în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai

Procesul în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman s-a terminat. Judecătorii Instanței Supreme au decis luni, la ultimul termen în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului din Teleorman, în care procurorii au cerut 7 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea, să pronunțe sentința peste șapte zile, pe 27 mai. 

CITEȘTE ȘI ... Piteștiul - pe lista selectă a orașelor care găzduiesc concursuri de semimaraton


Zeci de persoane s-au adunat, luni dimineața, în fața Înaltei Curți din București, unde are loc un nou termen - posibil ultimul - în procesul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman. În prima instanţă - la completul de 3 judecători - Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, iar acum se așteaptă decizia în cazul apelului. 

Pe 15 aprilie, completul de 5 judecători din dosarul lui Liviu Dragnea a stabilit un nou termen pentru 20 mai după ce procurorul DNA de ședință, Raluca Mirică, a cerut sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților apărării timp să își pregătească strategia de apărare.

DNA a ridicat două excepții de neconstituționalitate, una pentru Articolul 174 din Codul Penal și a doua pe art 29 din legea 78/2000, articolul privind completurile specializate pe corupție.

În timpul termenului din 15 aprilie, și avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia CCR pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători.

De notat că la 1 iunie Luciana Mera, judecătoare care face parte din complet, se pensionează, ceea ce ar putea duce la o reluare a procesului de la început, în funcție de decizia completului.

În timpul audierii din 15 aprilie, Liviu Dragnea s-a declarat din nou nevinovat și a susținut că acesta este ”un dosar politic”.

Două zile mai târziu, pe 17 aprilie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a explicat că procurorul de ședință din dosarul lui Dragnea a invocat două excepții de neconstituționalitate, care în final au dus la amânarea cu mai bine de o lună a procesului, din necesitatea de a se adapta la pozițiile inculpaților, dar a precizat că, de regulă, invocarea uneia sau mai multor excepții de neconstituționalitate nu reprezintă motiv de amânare a unui proces.

Sursa: Digi24.ro