UPDATE: Proteste ale transportatorilor la vizita lui Macron in România!

UPDATE - 23.08.2017: Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea pentru organizarea unui protest cu ocazia vizitei oficiale pe care președintele Franței, Emmanuel Macron, o va efectua în România pe 24 august, motivul fiind nemulțumirea legată de legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, informează UNTRR printr-un comunicat remis, marți, AGERPRES.

"Protestăm deoarece Franța dorește blocarea pieței unice și libere de transport rutier din Uniunea Europeană prin promovarea unei politici neoprotecționiste. Președintele francez Emmanuel Macron este inițiatorul 'loi Macron', legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, în scopul eliminării acestora de pe piața franceză și europeană de transport internațional. Sperăm ca Primăria Capitalei să accepte cererea noastră de protest, iar autoritățile române să apere interesul României și al industriei românești de transport rutier", a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

 

Președintele Franței, Emmanuel Macron, vine joi în România. Potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis vor susține o conferință de presă și vor vizita Muzeul Satului.

La ora 13:10, președinele Franței va primit de către Klaus Iohannis pe platoul de Ceremonii de la Palatul Cotroceni, iar apoi va semna în Cartea de Onoare și va avea convorbiri tête-à-tête și convorbiri oficiale, cu delegațiile.

Cei doi președinți vor susține o confeință de presă comună, la ora 14:30, iar la 17:30 va avea loc vizita la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

La 19:30 va avea loc o recepție oferită de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în onoarea Președintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. 

Aceasta va fi prima vizită în România a lui Emmanuel Macron, care și-a preluat mandatul pe 14 mai 2017.