S.Apostoliceanu: ”Nimeni nu își dorește să devină primar așa!”

UPDATE, ora 18:15

După ce a obținut funcția de primar interimar al municipiului Pitești, Sorin Apostoliceanu a declarat pentru Sursata.ro:

”Nimeni nu își dorește sa devina primar în felul acesta. A fost o întâmplare. Sunt din interiorul instituției, știu ce se întâmplă, nu îmi va fi deloc greu, din contra, ușor. Ma bucur ca e democrație, ca s-a votat. Astfel, doi au fost împotriva mea și 19 pro.”

UPDATE, ora 17:30

În această după amiază, 21 de consilieri au fost prezenți la ședința Consiliului Local Pitești, acolo unde au votat cine va prelua atribuțiile de primar pentru municipiul Pitești.

Cu 19 voturi ”pentru” și 2 ”împotrivă”, Sorin Apostoliceanu preia interimarul în Primăria municipiului Pitești.
Viceprimarul Apostoliceanu a fost nominalizat de Cristian Gentea (PSD) și Ionuț Olariu (ALDE).

În această dimineață, prefectul Emilian Dragnea a semnat ordinul de încetare a mandatului pentru primarul Pitestiul, Cornel Constantin Ionică. Toate detaliile privind pierderea acestei funcții importante le găsiți AICI.

Conform procedurii, Consiliul Local se va întruni într-o ședință extraordinară pentru a stabili cine preia funcția până la organizarea de noi alegeri (care, cel mai probabil, va fi realizata odată cu alegerile la termen din iunie anul viitor). În alte localități, viceprimarul a urcat "natural" în funcția de primar interimar, dar Piteștiul, ca reședință de județ, are doi aleși publici în poziția de viceprimar: Sorin Apostoliceanu si Laurențiu Zidaru, ambii de la PSD.

Iată ce spune Ana Stancu, consilier în cadrul Compartimentului Relații Publice despre pașii care vor fi urmați:

CITEȘTE ȘI ... Percheziții la companii care produc şi importă dezinfectanți pentru spitale

Un cuvânt important de spus îl va avea organizația municipală a PSD, condusă de Cristian Gentea. La nivelul acestui for se va decide care dintre cei doi viceprimari va fi propus și supus la vot pentru preluarea fotoliului lui Cornel Constantin Ionică. Povestea se repetă exact ca în cazul lui Tudor Pendiuc care a pierdut mandatul înainte de termen și a fost urmat, initial ca interimar, de actualul primar suspendat (care, pe vremea aceea, îi era secund).

CITEȘTE ȘI ... Tragedie pe A1! Strivit de tir pentru benzină

Întrunirea de joi a Consiliului Local este momentul zero pentru viceprimarul care va deveni numarul 1 în municipalitatea piteșteană. Cele mai mari șanse le-ar avea, conform surselor politice locale, Sorin Apostoliceanu. Acesta se bucură de susținerea organizației locale și, conform cutumei politice, consilierii PSD vor vota conform mandatului dat de partid. Pănă la ședința, ițele sunt iîncurcate deocamdată de faptul că fostul primar a dat semne ca domnia sa nu l-ar fi vrut tot pe Sorin Apostolniceanu, delegandu-și atribuțiile deocamdată către celalalt secund și anume Laurentiu Zidaru. Nu este prima data cand abordarea lui Cornel Ionicî și cea a organizației PSD nu corespund, motiv pentru care ziua de joi (dacă ședința va fi anunțată oficial atunci) este cea decisivă. Avantajul competitiv pare sa îl aibă, prin votul partidului său majoritar în Consiliul Local, Sorin Apostolniceanu.