Jean Dumitraşcu a cedat la presiunile Sindicatului Filarmonicii. Şi-a depus demisia!

Pe 2 decembrie 2020, Sindicatul Filarmonicii Piteşti i-a cerut, din nou, demisia managerului Jean Dumitraşcu, iar la o lună de la această solicitare acesta chiar şi-a depus mandatul. De data asta, demisia i-a fost și semnată de către primarul Cristian Gentea, însă Jean Dumitraşcu va mai sta la „pupitrul” Filarmonicii încă 30 de zile aşa cum prevede codul muncii, fiind manager angajat prin concurs. Jean Dumitraşcu, cel care a tras pentru înfiinţarea acestei instituţii culturale, a fost determinat să demisioneze de tensiunile create la nivelul angajaţilor, nemulţumiţi de actul managerial, aceştia fiind, din vară, în grevă japoneză.

 

CITEȘTE ȘI ... Scheleții mandatului Ionică!

Lista plângerilor care au dus la demisia managerului piteștean

Aşa cum au scris în petiţia lor, ultima cerere de demisie (căreia Jean Dumitrașcu i-a şi dat curs), aceștia au invocat următoarele argumente:
- tăierea abuzivă a salariilor;
- trimiterea ilegală în șomaj, de două ori;
- neplata contribuțiilor angajaților timp de 10 ani;
- încălcarea gravă a Legii 8/1996 privind drepturile de autor ale artiștilor;
- denigrarea imaginii Filarmonicii Pitești prin discuții neadecvate pe rețelele de socializare cu fete minore;
- neconsultarea Consiliului artistic în privința repertoriului și a invitaților;
- structura defectuoasă a stagiunii;
- neconsultarea Consiliului administrativ;
- management defectuos;
- neatragerea de parteneri și de sponsori;
- comportament neadecvat față de angajați în incinta instituției;
- greșeli în plata salariilor către angajați;
- discriminare salarială între angajații cu același grad și aceeași vechime.


„Motivele sunt numeroase și de altă natură, însă noi avem prea mult bun-simț! Pe noi nu ne poate arăta nimeni cu degetul, pentru că noi nu ne-am făcut niciodată de rușine! Spre deosebire de alții... Ne-am raportat la motive profesionale, chiar ținem să subliniem acest lucru, iar managerul Filarmonicii din Pitești știe foarte bine la ce ne referim. Nu intrăm în latura personală, deși această latură chiar ne afectează imaginea, iar noi nu avem de ce să plătim pentru caracterul, comportamentul și josnicia altcuiva.”, se arată în solicitarea Sindicatului Filarmonicii Piteşti. 


După cum ne-a declarat Cristina Munteanu, consilierul primarului municipiului Piteşti, deocamdată edilul nu a luat o decizie privind persoana ce va asigura interimatul după ce expiră cele 30 de zile de preaviz ale lui Jean Dumitraşcu. Ce se ştie cu certitudine este că se vor demara procedurile de ocupare a postului prin concurs, însă nu se poate preciza o dată certă la momentul actual. 


 

Preluare: Saptamanalul Ancheta