(VIDEO) Jandarmul care s-a sinucis nu a suportat o condamnare pentru alcool la volan!

Update:

Un subofiter din cadrul Inspectoratului pentru Jandarmi Argeș a fost găsit mort in aceasta dimineata in postul de paza din zona Vidraru. 
Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, era împușcat în cap. Primele date arata ca moartea a fost provocata de glontul pistolului din dotare.

Deocamdată se ia în calcul in primul rand sinuciderea, dar poate fi și un accident, lângă acesta fiind găsită și arma din dotare. Cazul este cercetat de Parchetul Militar. Bărbatul era tatăl unei fete de 19 ani, iar sotia e la munca in Germania.

Potrivit unor surse, luni primise o condamnare cu suspendare de la Tribunalul Militar Bucuresti într-un dosar cu infracțiuni rutiere, sentinta nefiind definitivă si probabil ca s-a temut dupa decizia finala ca isi va pierde serviciul de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arges.

Prima instanta care se pronuntase in dosarul penal deschis pe numele acestuia viza infractiuni rutiere comise de el in 2018. Atunci politistii au spus ca era baut la volan, dar jandarmul nu a recunoscut ca isi conducea masina, spunand ca plimba cainele prin parcare. 

A refuzat sa sufle in etilotest si sa i se recolteze probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei. Colegii subofiterului sustin ca gestul este inexplicabil in conditiile in care acesta avea cale de atac la decizia judecatorilor militari. 

Nu a fost gasit pana in acest moment un bilet de adio.

   

 

Un jandarm a fost găsit mort în această dimineață în postul de pază de la Vidraru, județul Argeș.

Acesta era în vârstă de 45 de ani, angajat din anul 2005 și a lăsat în urma sa o fetiță.

Din primele informații aflăm faptul că plutonierul major Popa Claudiu, a fost găsit în această dimineață împușcat cu pistolul din dotare.

Se pare că bărbatul primise o condamnare cu suspendare pentru o infracțiune la regimul rutier (pentru conducere sub influenta alcoolului).

Conform unor apropiati ai barbatului, acesta avusese in trecut probleme constante cu alcoolul, probleme pe care nu le depasea nici cand se urca la volan si, cateodata, nici la locul de munca.

De altfel, dupa incidentul dosarului penal, plutonierul a fost mutat de la Mioveni la Vidraru.

Contactat telefonic colonelul Gheorghe Lupescu a declarat pentru Sursata.ro, faptul că nu îți poate explica tragedia de la Vidraru.

„ Plutonierul major Claudiu Popa era din Mioveni, căsătorit și tată al unui copil, lucra din 2005, era un om linistit, sociabil, nu a dat de bănuit nimănui că ar avea probleme, chiar și doamna psiholog, când i s-a cerut fișa lui, spunea că nu a observat nimic ciudat în comportamentul lui.”

Tragedia ar fi avut loc spre dimineață, jandarmul a fost în post toată noaptea, singur, iar de dimineață la ora 06:30 a fost gasit de colegii care schimbau tura.

Întrebat dacă știe despre condamnarea pentru o infracțiune la regimul rutier a jandarmului, domnul Lupescu a precizat:

„ Știam acest lucru, el primise această condamnare în timpul liber, condamnare cu suspendare dar momentan nu știm exact ce s-a întâmplat, ancheta este în plină desfășurare.”