Jandarm argeșean - confirmat cu COVID-19. Colegii și familia - în izolare

Panică la Câmpulung, acolo unde tot mai multe voci vorbesc despre un posibil caz de infectare în masă cu Covid-19!

Din primele informaţii, un jandarm de la Detaşamentul de Jandarmi Campulung Muscel a fost confirmat pozitiv în urma testelor Covid-19. Acesta a fost plecat în concediu în Turcia în prima jumătate a lunii martie. 
La întoarcere, respectiv pe 13 martie, acesta şi-a fi anunţat superiorii că a fost plecat în Turcia, fiind trimis, totuşi, la medicul de familie pentru un consult. Cum jandarmul nu avea absolut niciun simptom şi, în plus, venea dintr-o ţară care la vremea respectivă nu impunea niciun fel de restricţii sau precauţii suplimentare, a fost declarat apt de muncă şi planificat să intre în serviciu la ordine publică. 

CITEȘTE ȘI ... NEWS ALERT! COVID-19 | Am ajuns la 107 decese în România


Vreme de două săptămâni, totul a decurs normal, iar jandarmul a participat alăuri de colegii săi şi de poliţişti la diverse acţiuni de patrulare în zona Câmpulung.
În data de 27 martie, jandarmul a început să se simtă brusc rău, având febră, gât uscat şi o stare generală proastă, simptome care corespund cu cele ale noului coronavirus. A fost trimis de urgenţă la spital şi testat, iar pe 29 martie au ieşit rezultatele testului Covid-19: POZITIV!

CITEȘTE ȘI ... S-a actualizat lista țărilor încadrate în zona roșie! State noi adăugate


Din acel moment, în rândul oamenilor legii din Câmpulung s-a dat alarma, pentru că jandarmul infectat, în tot acest timp cât a patrulat, ar fi intrat în contact cu mulţi colegi, dar şi cu foarte mulţi civili. Pe de altă parte, însă, autorităţile nu exclud ca jandarmul să nu fi contactat virusul în Turcia, ci aici, în judeţ, şi asta pentru că, din informaţiile noastre, niciuna dintre persoanele cu care a fost în concediu în Turcia nu ar avea absolut nimic. Astfel, ancheta epidemiologică verifică şi varianta infectării comunitare.
În prezent, alţi 9 jandarmi, 7 agenți de Poliție și membrii familiei jandarmului au fost plasaţi în izolare la domiciliu, fiind, cel puţin deocamdată, asimptomatici.

CITEȘTE ȘI ... 9000 de mănuși au plecat către polițiștii din Argeș de la Fundația Lumina în Suflet!

Informatia a fost confirmata si de Prefectura Arges, care, printr-un comunicat, a transmis:

Un jandarm din județul Argeș a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus. Acesta a fost plecat în Turcia și s-a întors în țară în cursul lunii martie. Cum Turcia nu se afla în zonă galbenă sau roșie la acea dată, nu s-a impus izolarea la domiciliu sau carantinarea. 
Facem mențiunea că el a executat misiuni cu alți jandarmi, cât și cu polițiști. Marți a acuzat stare de rău. La spital a fost diagnosticat cu pneumonie și i s-au recoltat probe. Azi (joi) a fost confirmat pozitiv.
DSP Argeș a făcut o anchetă epidemiologică, toți contacții direcți fiind izolați. Este vorba despre 7 agenți de Poliție, 9 jandarmi și membrii familiei. Până în acest moment, niciunul dintre contacții direcți nu prezintă simptome. De precizat că jandarmul se deplasa între unitate și casă cu autoturismul propriu.