Iuliana Matei: Femeia e muzica întregului univers

Iuliana Matei deţine în prezent funcţia de director general al DGASPC Argeş. Valorile după care s-a ghidat în profesia aleasă au la bază dorinţa de a face  totul bine, ajutându-se permanent de profesionalismul de care a dat dovadă în permanenţă, dar şi de implicarea sufletească pe care o pune în tot ceea ce face. După o viaţă în slujba celor aflaţi în nevoie, experienţa acumulată şi capacitatea de muncă au dat roade, iar în anul 2017 Iuliana Matei a ajuns să coordoneze activitatea DGASPC Argeş, ocupând funcţia de director general adjunct. Începând cu anul 2020, Iuliana Matei devine noul director general al aceleiaşi instituţii, pe care o conduce alături de o echipă de oameni implicaţi şi competenţi.

 

 

Există femei din domeniul dumneavoastră de activitate care v-au servit ca inspiraţie, ca model?


- În fiecare zi, în fiecare etapă a vieții noastre, există oameni care ne inspiră. Și, pentru  a nu omite pe cineva, nu doar în domeniul meu de activitate, mi-au fost inspirație oamenii care aleg să fie buni, atenți, empatici, cei care, chiar dacă nu pot face bine, aleg măcar să nu facă rău. Mă inspiră oamenii care știu să își unească singurătățile atât de frumos, încât fac din viața lor o artă. Pe mine mă motivează mereu gândul că putem întinde larg brațele, nu doar o mână, pentru  a veni în ajutorul celor care au nevoie de ajutor. 

 

 

Dați-mi exemplul unei lecţii de leadership pe care aţi învăţat-o de-a lungul carierei!


- Dacă aș da un nume carierei mele, i-aș spune „PASIUNEA BINELUI”. Iar asta e o continuă lecție. Să lucrez cu oamenii este cea mai frumoasă lecție pe care am primit-o și pe care încerc să o transmit colegilor mei și tuturor oamenilor cu care interacționez. Aș putea spune că profesia mea este, dincolo de dedicare, locul în care am crescut și am devenit omul de azi. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce sunt în prezent.

 

 

Ce sfat i-aţi da unei tinere care îşi începe acum parcursul profesional?


- Îmi doresc foarte mult ca fiecare dintre noi să vrea să lase în urmă o lume un pic mai bună decât cea în care trăim. Iar dacă orice om ar vrea să aducă în sufletul semenilor speranța că ziua de mâine poate fi măcar cu o clipă mai bună decât cea de ieri, înseamnă că a înțeles valoarea implicării personale în încercarea de a aduce un plus în viața celor mai puțin norocoși. Așadar, sfatul meu, pentru tineri, în general, este să aleagă mereu să facă bine, chiar dacă nu întotdeauna e ușor să faci bine. Dar e înălțător! E singurul mod de a ne păstra oameni adevărați. 

 

 

Cum definiţi rolul femeii în societate, raportat la vremurile noastre?


- Femeia e muzica întregului univers. Rolul ei este să ducă mai departe frumusețea ființei umane, în esența ei, indiferent de vremuri. 

 

 

Ce obiective v-aţi trasat pentru acest an?


- Voi continua să îmi urmez drumul ales, cu dedicare și profesionalism. Voi crede mereu în puterea lui „a face bine” și vreau să mă bucur în tihnă de toată munca mea de până acum.