Iulian Miu, primarul comunei Ungheni, revine în funcție!

Primarul Iulian Miu a fost declarat incompatibil de ANI în anul 2015 pentru că în perioada 24 iunie 2008-31 august 2012, a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de membru în Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale ”Tudor Cornel” din localitate încălcând, astfel, dispoziţiile Legii nr. 161/2003. Procesul s-a judecat pentru început la Curtea de Apel Piteşti, unde primarul Miu a câştigat după ce instanţa a anulat raportul ANI. 

CITEȘTE ȘI ... Accident de muncă în Argeș. Bărbat în stare de inconștiență

Sentinţa a fost atacată de ANI la ÎCCJ. Procesul s-a mutat la Curtea Supremă şi a durat aproximativ doi ani. În cele din urmă, a fost admis recursul ANI.

Edilul a fost suspendat pentru o perioadă de o lună jumătate. Acum, instanța a suspendat ordinul,  Iulian Miu revenind în funcție.

     

Admite actiunea formulata de reclamantul MIU IULIAN, reprezentat prin avocat Jugănaru Florenţa-Violeta în contradictoriu cu paratul Prefectul Judeţului Argeş - Emilian Dragnea. Anuleaza Ordinul nr. 126/27.05.2019. Repune reclamantul în situaţia anterioară cu plata drepturilor salariale cuvenite începând cu data emiterii ordinului şi până la reluarea funcţiei de primar al comunei Ungheni, judeţul Argeş. Constata ca ramasa fara obiect cererea de suspendare. Definitiva. Pronunţată în conditiile art. 396 alin2 NCPC, azi, 11.07.2019, la Tribunalul Argeş Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.

Aparatorul primarului din Ungheni a fost Violeta Florenta Juganaru, aceeași avocată care a reusit să recupereze și functia primarului din Pitesti, Cornel Constantin Ionica, dar și a edilului din Aninoasa, Benonie Ștefan.