ITM Argeş a dispus amenzi de sute de mii de lei pentru muncă la negru

În decursul lunii august, ITM Argeș a desfășurat 150 de controale în domeniul relațiilor de muncă în vederea descurajării muncii ilegale, în cadrul cărora s-au identificat 78 de persoane care prestau muncă nedeclarată şi au fost aplicate 25 de amenzi în valoare de peste 800.000 de lei.

Neregulile constatate au fost neevidențierea orelor prestate de salariați, neacordarea drepturilor salariale, necompensarea în bani a concediului de odihnă la încetarea activității de muncă, neîncheierea contractelor individuale de muncă etc. Cele mai multe deficiențe au fost constatate în domeniile: prelucrarea lemnului, alimentație publică și transport, construcții, protecție și pază.

Şi raportat la respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă s-au depistat nereguli, precum lipsa instruirii SSM, a controalelor medicale periodice ori a echipamentelor individuale de protecție, cele mai multe consemnându-se în exploatarea forestieră, întreținere și reparații auto, construcții și lucrări electrice. S-au acordat 11 amenzi în valoare totală de 47.000 de lei.