ISU, alături de elevii de la Bac! Miercurea Alarmelor, replanificată

În prima miercuri a fiecărei luni, începând cu ora 10.00, are de regulă loc exercițiul “Miercurea Alarmelor”. Sirenele din Argeș, alături de toate cele din țară, vor emite semnalul „Alarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra iminenței producerii unui atac aerian.

CITEȘTE ȘI ... Zeci de argeșeni - emigranți ilegali șantajați în SUA!

 

În această lună, având în vedere că majoritatea sirenelor sunt montate pe instituțiile de învățământ, ISU a hotărât să amâne cu o săptămână exercițiul, pentru a veni în sprijinul elevilor care dau examenul de Bacalaureat.


”Suntem alături de toți cei care parcurg  “examenul maturității” și replanificăm organizarea exercițiului de alarmare a populației pentru săptămâna viitoare. 
Le dorim mult succes!”,
este mesajul reprezentanții ISU Argeș.

 

 

”În contextul desfășurării unei probe a Bacalaureatului, pentru a nu crea disconfort în rândul elevilor și profesorilor, în cursul zilei de astăzi nu vor fi verificate sirenele de alarmare publică.

Suntem alături de toți cei care parcurg “examenul maturității” și replanificam organizarea exercițiului de alarmare a populației pentru miercuri, săptămâna viitoare.

În această perioadă, utilizarea sirenelor se va realiza doar în situații reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt dezastrele naturale și calamitățile, care pun în pericol viaţa persoanelor.

Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare.”, menționează pe Facebook Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania.