Istoria și tradițiile din Argeș- dezvăluite la Târgul de Turism al României

Consiliul Județean Argeș și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș participă la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României 2019, ce va avea loc la Romexpo, în perioada 14 - 17 noiembrie. Astfel, vizitatorii au ocazia să descopere zestrea culturală, istoria, tradițiile și obiceiurile specifice Argeşului la standul amenajat în cadrul complexului expozițional. Deschiderea oficială va avea loc joi, 14 noiembrie 2019, la ora 10.00.
Principalele obiective istorice și culturale ale județului se vor regăsi în prezentări inedite la standul destinat Argeșului din cadrul Târgului de Turism al României, Consiliul Județean Argeș participând prin toate instituțiile de cultură subordonate. Astfel, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești va fi prezent cu o expoziție care reprezintă o celebrare a satului argeșean și care va cuprinde costume populare, scoarțe autentice, vase de ceramică, ce simbolizează atât fertilitatea, cât și bogăția. Școala Populară de Arte și Meserii Pitești participă cu o expoziție de obiecte sculptate ale meșterului Dan Gherasimescu, care va face și o demonstrație la fața locului. Centrul de Cultură Brătianu va aduce în prim plan aspecte din viața familei Brătianu printr-o colecție de forografii. De asemenea, va fi organizată și o expoziție gastronomică. Muzeul Județean Argeș va fi prezent cu expoziții în miniatură a unor case memoriale, precum și a Cetății Poienari. Cu această ocazie, vizitatorii standului destinat Argeșului se vor putea bucura, cu sprijinul Teatrului Alexandru Davila, și de prezența personajului Vlad Țepeș.

Atmosfera va fi completată de artizanii folclorului argeșean. Vor fi prezente Orchestra și Ansamblul de dansuri populare ”Doina Argeșului” și Fanfara Argeșul ale Centrului Cultural Județean Argeș. De asemenea, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, prin secțiile externe, va participa cu ansamblurile de dansuri folclorice ”Doruri de câmpie” de la Hârsești, ”Murgulețul” de la Popești și ”Țiterașii” de la Galeșu.