ÎPS Calinic: ”Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur!”

Unul dintre cele mai puternice repere ale societăţii argeşene și una dintre cele mai prețuite voci ale Bisericii românești, Înalt Preasfinţia sa Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, ne-a vorbit despre vaccinare şi a confirmat că va fi printre cei care optează pentru această soluție de a scăpa din vremurile de boală și primejdie pe care le traversăm.

 


 Cum vede Înalt Preasfinția Voastră campania de vaccinare împotriva COVID-19?


- După cum ne este cunoscut de aproape un an și mai bine, presa, televiziunea, colocviile științifice ale specialiștilor, emisiunile radio, ministerele de resort, Guvernul României, Președinția și Patriarhia Română au depus eforturi susținute, îndemnuri, sfaturi, rugăminți, alertări în masă, carantinări, purtări de măști, distanțare pentru tratarea cu maximă grijă și seriozitate a acestei boli. Pericolul de infectare cu virusul COVID-19 și-a diminuat virulența.
Guvernul României a făcut un site: vaccinare-covid.gov.ro, un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări și răspunsuri pe tema vaccinării contra COVID-19 și privind alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de specialiști și nu doar date aproximative și nefondate pe adevăruri științifice, pentru a feri populația de capcana știrilor false care au inundat lumea. Dacă apelăm la site-ul de mai sus, vom găsi răspuns și la întrebarea, dacă pot refuza vaccinarea, iar răspunsul este fără echivoc: vaccinarea este voluntară și neobligatorie.
Aceasta, ca răspuns corect, pentru cine mai are nedumeriri, iar cei care se erijează în atoateștiutori să se informeze și să citească pentru a nu avea dubii asupra fenomenului COVID-19.
Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă și se vede clar osteneala celor încredințați cu această lucrare salvatoare, se vede că își iau în serios chemarea de îngeri ai vieții, riscându-și viața și confortul, zi de zi! Doar cei răutăcioși îsi exprimă mereu nemulțumiri și folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat și civilizat. Se pune întrebarea dacă mă voi vaccina? Desigur! După ce vor fi vaccinați toți cei din prima și a doua urgență.

Dacă se va asculta de glasul specialiștilor, vom avea bucuria pe care va încerca-o statul Israel, izbăvindu-se de virusul COVID-19, în curând!

 

 

 De ce trebuie să ne vaccinăm?


Imediat îmi vine întrebarea: La noi, în România, cred că vă amintiți, am fost vaccinați de mici și mereu contra a diferite virusuri și boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnice? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul COVID-19 are în structura lui și manifestări asemănătoare cu gripa obișnuită care bântuie omenirea.
Așa trebuie înțeles vaccinul  anti-COVID-19, doar cu o excepție, că se constată anumite mutații, o nouă tulpină și trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor și mai ales a complicațiilor, în masă. Dacă urmărim sursa de informare pe Site-ul cnscbt.ro (adică Institutul de Sănătate Publică România) citim, că la 8 ianuarie 2021, când vorbim, pe mapamond se înregistrează: 87.987.175 cazuri confirmate cu COVID-19, 1.898.466 decese cu COVID-19, 86.088.709 de bolnavi care au fost vindecați.
Rezultat performant! Deci nimeni nu dorește moartea omenirii, cum trâmbițează unii!
În România, până la data de 7 ianuarie 2021, ora 13:00, s-au înregistrat: 658.958, cazuri confirmate COVID-19, 16.410, decese, iar circa 90% s-au vindecat, adică 595.007 de bolnavi, conform site-ului oficial al Ministerului Sănătății.
Așa stând lucrările de salvare în România, putem spune că slujitorii medicinei românești au fost la datorie și că măsurile luate de instituțiile centrale și locale ale statului au fost benefice, asemenea conformării românilor la situația dată.
Dacă se va asculta de glasul specialiștilor, în materie de sănătate și de măsurile ministeriale și guvernamentale, cu grijă și cu responsabilitate, vom avea bucuria pe care va încerca-o statul Israel, izbăvindu-se de virusul COVID-19, în curând, după cum spun buletinele de știri internaționale.
Așadar, să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră și să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu și în priceperea specialiștilor întru ale sănătății, „că și pe ei i-a zidit Dumnezeu!” să slujească la însănătoșirea omenirii! (Isus Sirah 38,1)
„Că de la Cel Preaînalt este leacul!” ,,Domnul a zidit din pământ leacurile și omul înțelept nu se va scârbi de ele!” (Isus Sirah 38,4)
În concluzie - pentru cei care nu știu și doresc să afle exact cum trebuie să procedeze - am frățescul îndemn să citească pe site-ul oficial al Guvernului Român: vaccinare-covid.gov.ro, unde vor afla neîndoielnic ceea ce este de făcut. Aici, printre altele, se menționează, repetăm, că: vaccinarea este voluntară și neobligatorie. Se impune ca, fiecare dintre noi, care dorim să conviețuim, să aibă grijă mare de sănătatea sa și de sănătatea celorlalți, în egală măsură! Iar dacă este cineva supărat din cauza unor afirmații verbale sau în scris, îmi cer cuvenita iertare! Să ne rugăm cu stăruință ca Domnul Dumnezeu să ne izbăvească de toate virusurile și de toate bolile din lume! Calinic Argeșeanul.

 

Preluare: Saptamanalul Ancheta